onze werkwijze

 

 

de weg naar meer vrijheid

Wanneer u voor het eerst bij ons komt, wordt er een uitgebreid onderzoek gedaan. Wij luisteren naar uw klacht(en) en starten het onderzoek waarbij we kijken naar de stand en beweeglijkheid van voeten, knieën heupen en rug. Hierbij worden pijnlijke gewrichten, pezen en spieren gelokaliseerd.

Er wordt een scan van uw voeten gemaakt met een 3D scanner. In sommige gevallen wordt er een digitale drukmeting gedaan om de druk en de afwikkeling in kaart te brengen.

Afhankelijk van de klachten wordt er nog aanvullende onderzoek gedaan. Bijvoorbeeld een EMG meting om de spieractiviteit in kaart te brengen. Een stap-lengte meting. Soms luisteren we naar de doorbloeding of meten het gevoel in de voet.

 Ook kijken we naar uw (sport)schoenen. Na het onderzoek kan meestal de oorzaak van uw klachten worden vastgesteld en wordt er in overleg een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt met u besproken.

Eerste afspraak bij de podotherapeut?

 

 

Neem dan het volgende mee

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Pasje van uw verzekering
  • Schoenen en/of sport of werkschoenen
  • Bij bepaalde klachten zoals rug, heup en knie klachten kan het zijn dat u voor het onderzoek u broek en/of shirt uit moet doen. Wij vragen u daarvoor gepaste kleding te dragen.
  • Verwijsbrief (indien u deze heeft gekregen van uw huisarts of specialist), ook zonder verwijzing kunt u rechtstreeks een afspraak bij ons maken
  • Als u geen verwijsbrief heeft dan verzoeken wij u “directe toegankelijkheid” formulier in te vullen (zie rechts)

Wilt u een afspraak maken?

Bel dan een van onze locaties of mail ons op info@voetstuk.nl. Of maak nu eenvoudig een online afspraak.