Podotherapie voor sporters

Herstel en preventie van blessures

Voor veel sporters is sporten een onmisbaar deel van het leven. Een blessure is dan ontzettend vervelend. We helpen sporters graag uit de brand met een sport-behandelplan. Onze sport-podotherapeuten weten precies wat er nodig is voor herstel en preventie.

Waarom een sport-podotherapeut?

De aanpak van klachten bij sporters vraagt om expertise. Er is gedetailleerde kennis nodig van de verschillende sporten, van de grond waarop gesport wordt, het schoeisel, de bewegingen en de regels. Om sporters zo goed mogelijk te helpen hebben twee van onze podotherapeuten zich gespecialiseerd in sport.

Beweging, ondergrond en schoenen

Bij Voetstuk werken twee podotherapeuten die de tweejarige post-bachelor aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven hebben gevolgd. Zij weten hoe ze sporters kunnen begeleiden naar herstel. Hiervoor werken zij nauw samen met onder andere (sport)fysiotherapeuten en (sport)artsen. Voetstuk Podotherapie heeft bovendien zelf de apparatuur in huis om uitgebreide bewegingsanalyses te maken. Op basis van deze analyse en andere onderzoek komen we tot een passend behandelplan. Zodat sporters weer kunnen uitkijken naar prettig en gezond bewegen.