Voetstuk Podotherapie speciaal voor sporters

Podotherapie voor sporters

Herstel en preventie van blessures

De hardloper

Hardlopen doe je in je vrije tijd. Hoe vervelend als je dan pijnklachten ervaart. De sportpodotherapeut onderzoekt de oorzaak van je klacht.

Lees meer over podotherapie voor hardlopers

druk_HOV3701-2-kopie-scaled

De fietser

Een verkeerde fietsbeweging kan leiden tot pijnklachten in je knieën voeten of benen. De sportpodotherapeut analyseert de fietsbeweging en geeft een advies op maat.

shutterstock_222968578-947x1024

De wandelaar

Wandelen of het nu ver is of korte stukjes. Een verkeerde manier van
lopen kan tot (pijn)klachten leiden. De sportpodotherapeut analyseert de beweging van je looppatroon.

Untitled-design

De voetballer

Niets is zo vervelend als steeds met een blessure langs de kant te moeten zitten. De sportpodotherapeut kijkt naar de stand van je voeten en benen en hoe je beweegt.

Waarom een sport-podotherapeut?

Voor veel sporters is sporten een onmisbaar deel van het leven. Een blessure is dan ontzettend vervelend. We helpen sporters graag uit de brand met een sport-behandelplan. Onze sport-podotherapeuten weten precies wat er nodig is voor herstel en preventie.

De aanpak van klachten bij sporters vraagt om expertise. Er is gedetailleerde kennis nodig van de verschillende sporten, van de grond waarop gesport wordt, het schoeisel, de bewegingen en de regels. Immers eenzelfde klacht (bijvoorbeeld een achillespeesblessure) kan voorkomen bij een hardloper, een tuner en een wielrenner. Elke sport vraagt andere begeleiding. Om sporters zo goed mogelijk te helpen werken bij Voetstuk Podotherapie SportPodotherapeuten.

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Beweging, ondergrond en schoenen

Bij Voetstuk werken sportpodotherapeuten die de tweejarige post-bachelor aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven hebben gevolgd. Zij weten hoe ze sporters kunnen begeleiden naar herstel. Hiervoor werken zij nauw samen met onder andere (sport)fysiotherapeuten en (sport)artsen. Voetstuk Podotherapie heeft bovendien zelf de apparatuur in huis om uitgebreide bewegingsanalyses te maken. Op basis van deze analyse en andere onderzoek komen we tot een passend behandelplan. Zodat sporters weer kunnen uitkijken naar prettig en gezond bewegen.

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Preventie

Meestal komen mensen pas bij de sportpodotherapeut als er klachten zijn. Maar gelukkig weten ook steeds meer sporters de podotherapeut te vinden voor preventief advies. Bijvoorbeeld om blessures te voorkomen of hun prestatie te verbeteren. De sportpodotherapeut kijkt naar het beweegpatroon. Of je nu een turner bent, een volleyballer, een hardloper of een wielrenner. In ons uitgebreide beweeglab kunnen we zien hoe je beweegt en legt de sportpodotherapeut uit wat je nodig bent om beter te presteren of om een blessure te voorkomen.

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Sportsteunzolen en sportschoenen

Sportsteunzolen zijn vaak anders dan ‘gewone’ steunzolen. Immers een beweegpatroon van een hardloper is heel anders dan die van een wandelaar of een schermer. Het moment waarop je voet de grond raakt verschilt niet alleen per sport maar binnen een sport ook nog met de training die je uitvoert. Het is daarom belangrijk dat al deze aspecten meegenomen worden in de steunzolen. Maar behalve de steunzool is het juiste schoentype minstens zo belangrijk. Soms volsta je met een goed schoenadvies. De sportpodotherapeut analyseert je beweegpatroon en beoordeeld of de schoenen die je gebruikt voldoende zijn of dat je beter op zoek kunt naar een andere schoen.

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!

Scroll naar top
× Chat nu met een medewerker