Prijzen en betalingsvoorwaarden 2020

 

van Voetstuk Podotherapie

Vergoedingen

In veel gevallen wordt podotherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Als het gaat om medisch noodzakelijke voetzorg – zoals bijvoorbeeld voor mensen met diabetes mellitus – worden de behandelingen vaak vanuit de basisverzekering vergoed. Wil je meer weten over de vergoedingen vanuit de verzekering? Hier vind je het overzicht van vergoedingen.

Betaling

Nadat je bij ons bent geweest factureren wij eenmaal per maand. Het kan daarom zijn dat je meerdere facturen ontvangt. Omdat je bijvoorbeeld in twee verschillende maanden bent geweest. Wij maken gebruik van Infomedics, zij declareren voor ons rechtstreeks bij je verzekeraar. Dat gebeurd in alle gevallen voor basisverzekerde voetzorg. En in de meeste gevallen voor aanvullend verzekerde voetzorg. Ben je verzekerd bij Menzis, DSW of StadHolland, dan krijg je eerst de factuur thuis gestuurd. Je kunt hem dan zelf indienen bij je verzekeraar.

Infomedics stuurt voor ons dus facturen naar jou en jouw verzekeraar. Zo houden wij meer tijd over voor de behandeling. Dit betekent dat Infomedics informatie ontvangt. Uiteraard zijn hier de nodige verwerkersovereenkomsten voor opgesteld. Zodat de privacy volledig gewaarborgd blijft.

Lees meer over Infomedics →

Legitimatie

Wil je gebruik maken van verzekerde zorg? Dan ben je in Nederland verplicht je te legitimeren. Dit is nodig om verzekeringsfraude tegen te gaan. Indien je gebruikmaakt van verzekerde voetzorg zullen wij je BSN-nummer en documentnummer vastleggen. Indien je niet gebruik wilt maken van verzekerde zorg is het niet nodig om jouw documentnummer vast te leggen. Je ontvangt dan zelf een factuur van de geleverde zorg.

Lees meer over het vastleggen van documentnummers op de website van de overheid →

Omschrijving op de factuur

Vanuit Zorgverzekeraars Nederland (NZa) zijn wij verplicht om gebruik te maken van bepaalde code’s. Deze code’s vind je terug op de factuur. Wij werken voornamelijk met totaalbedragen, maar die zijn dus opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hieronder lees je welke code’s wij gebruiken.

9100 (onderzoek/consult/therapie podotherapeut), 9101 (podotherapeutische zolen), 9102 (orthesen podotherapeut), 9103 (reparatie/correctie podotherapeut) en 9104 (instrumentele (wond) behandeling).

Al onze verrichtingen zoals in de prijslijst omschreven zijn gekoppeld aan een van bovengenoemde codes. Dit stelt ons in staat om de facturen rechtstreeks via je zorgverzekeraar te laten verlopen.

Onderstaande prijzen zijn exclusief je verzekerde bijdrage. Klik hier om te zien wat je zorgverzekeraar vergoedt.

Onderstaande prijzen zijn bij benadering. Wij willen je graag direct behandelen. Zodat je zo snel mogelijk weer pijnvrij kan bewegen. Dat kan betekenen dat de kosten van een consult hoger uitvallen dan dat je van te voren had gedacht. Daarom zijn onderstaande prijzen een van onze meest voorkomende combinaties. De podotherapeut vertelt welke kosten er gemaakt zullen worden zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Lees meer over onze algemene voorwaarden →

Onderzoek eerste keer + (steun)zolen + afhalen zolen en nacontrole

€ 242,-

Onderzoek eerste keer (kinderen tot 12 jaar) + (steun)zolen + afhalen zolen en nacontrole

€ 199,-

Sportonderzoek + (steun)zolen + begeleiding

€ 279,-

Onderzoek (jaarlijks) + (steun)zolen

€ 198,-

Onderzoek (jaarlijks) + (steun)zolen (tot 12 jaar)

€ 159,-

Instrumentele behandeling + nagelbeugel

€ 63,-

Instrumentele behandeling + nagelbeugel herplaatsen unilateraal

€ 50,-

Instrumentele behandeling + nagelbeugel herplaatsen bilateraal

€ 58,-

Controleafspraak

€ 17,- tot € 59,-

Podotherapeutisch onderzoek

€ 50,- tot € 95,-

Instrumentele (wond/voet) behandeling

€ 17,- tot € 59,-

Podotherapeutische / (steun) zolen

€ 110,- tot € 127,-

Maatslippers (prijs is voor alle modellen hetzelfde)

€ 215,-

Revere sandalen

€ 100,- tot € 115,-

Reparatie zolen / losse hakverhoging / schoenaanpassing

€ 10,- tot € 35,-

Orthesen

€ 18,- tot € 88,-

× Chat nu met een medewerker