Prijzen en betalingsvoorwaarden 2019

 

van Voetstuk Podotherapie

Vergoedingen

In veel gevallen wordt podotherapie vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering. Als het gaat om medisch noodzakelijke voetzorg – zoals bijvoorbeeld voor mensen met diabetes mellitus – worden de behandelingen veelal vanuit de basisverzekering vergoed. Wil je meer weten over de vergoedingen vanuit de verzekering? Hier vind je het overzicht van vergoedingen.

Infomedics

Meestal declareren we rechtstreeks bij jouw verzekeraar. Zoals in het geval van basisverzekerde voetzorg (voor diabetici bijvoorbeeld). In het geval dat de zorg vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt (zoals bij steunzolen) dan doet Infomedics dat voor ons. Je ontvangt dan alleen een factuur van het restbedrag.

Infomedics stuurt voor ons dus facturen naar jou en jouw verzekeraar. Zo houden wij meer tijd over voor jouw behandeling. Dit betekent dat Infomedics informatie over jou ontvangt. Uiteraard zijn hier de nodige verwerkersovereenkomsten voor opgesteld. Zodat jouw privacy volledig gewaarborgd blijft. Meer informatie over Infomedics? Klik op het logo om naar hun website te gaan.

Legitimatie

Wil je gebruik maken van verzekerde zorg? Dan ben je in Nederland verplicht je te legitimeren om verzekeringsfraude tegen te gaan. Indien je gebruikmaakt van verzekerde voetzorg zullen wij jouw BSN-nummer en documentnummer vastleggen. Lees meer over het vastleggen van documentnummers en BSN nummers op de website van de overheid. Klik daarvoor op het logo. Indien je niet gebruik wilt maken van verzekerde zorg is het niet nodig om jouw documentnummer vast te leggen.

Code’s en omschrijving op factuur

Vanuit Zorgverzekeraars Nederland (NZa) zijn wij verplicht om op uw factuur gebruik te maken van de hierna te noemen codes:

9100 (onderzoek/consult/therapie podotherapeut), 9101 (podotherapeutische zolen), 9102 (orthesen podotherapeut), 9103 (reparatie/correctie podotherapeut) en 9104 (instrumentele (wond) behandeling).

Al onze verrichtingen zoals in de prijslijst omschreven zijn gekoppeld aan een van bovengenoemde codes. Dit stelt ons in staat om de facturen via Infomedcis rechtstreeks via uw zorgverzekeraar te laten verlopen. Indien u een restnota thuis ontvangt zal uw behandeling dus als omschrijving een van deze code’s bevatten.

Onderstaande prijzen zijn exclusief je verzekerde bijdrage. Klik hier om te zien wat je zorgverzekeraar vergoedt.

Onderstaande prijzen zijn bij benadering. Wij willen je graag direct behandelen. Zodat je zo snel mogelijk weer pijnvrij kan bewegen. Dat kan betekenen dat de kosten van een consult hoger uitvallen dan dat je van te voren had gedacht. Daarom zijn onderstaande prijzen een van onze meest voorkomende combinaties. De podotherapeut vertelt welke kosten er gemaakt zullen worden zodat je niet voor verassingen komt te staan.

 

Combinaties

Podotherapeutisch onderzoek en intake, (steun)zolen, advies consult en nacontrole

€ 237,00

Podotherapeutisch onderzoek en intake, (steun)zolen, advies consult en nacontrole voor kinderen tot en met 12 jaar.

€ 193,00

Podotherapeutisch onderzoek en opsturen van steunzolen

€ 198,00

Podotherapeutisch onderzoek en opsturen van steunzolen voor kind tot en met 12 jaar.

€ 154,00

Instrumentele behandeling met nagelbeugel

€ 60,00

Instrumentele behandeling met nagelbeugel herplaatsen een zijde

€ 47,50

Instrumentele behandeling met nagelbeugel herplaatsen twee zijdes

€ 56,00

Losse tarieven

Consult/Controle € 16,- tot € 58,-

Podotherapeutisch onderzoek € 39,- tot € 62,-

Instrumentele (wond/voet) behandeling € 10,- tot € 62,-

Podotherapeutische / Steun zolen € 105,- tot € 125,-

Maatslippers (prijs is voor alle modellen hetzelfde) € 199,-

Reparatie zolen / losse hakverhoging / schoenaanpassing € 10,- tot € 27,50

Orthesen € 18,- tot € 92,40

Nagelbeugels en het herplaatsen hiervan € 7,- tot € 20,-