Vergoeding van voetbehandelingen

 

 

Lees hier meer over vergoeding van pedicure en podotherapeut

Wanneer een medisch specialist diabetes mellitus bij je heeft vastgesteld en uit de jaarlijkse screening in de huisartsenpraktijk blijkt dat je door de diabetes mellitus een risico hebt op het krijgen van wondjes aan uw voeten (Simm’s classificatie 1 t/m 3) kun je op verwijzing een afspraak maken met een podotherapeut. Medisch noodzakelijke voetzorg voor mensen met diabetes mellitus wordt vergoed uit de basisverzekering wanneer:

er een risico aanwezig is op het krijgen van wonden en er door een podotherapeut een zorgprofiel en individueel behandelplan is vastgesteld.

Overige (verzorgende) voetzorg waartoe uzelf niet in staat bent, valt niet onder medisch noodzakelijke zorg. De podotherapeut kan een pedicure inschakelen om behandelingen uit te voeren. De pedicure declareert dan bij de podotherapeut. Voor de ontvangen DM-voetzorg door de podotherapeut en de medisch noodzakelijke zorg die verleend is door de pedicure ontvangt u nooit een factuur. Het eigen risico is ook niet van toepassing op deze voetzorg.

Ben je verwezen naar een pedicure?

Klik dan hieronder op de knop voor een lijst met aangesloten pedicures