Werkwijze van Voetstuk Podotherapie

Jouw weg naar meer bewegingsvrijheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijke aandacht

Elke behandeling is anders, geen klacht is hetzelfde. Je vindt altijd persoonlijke aandacht en verdieping terug in onze manier van werken. Maak hier kennis met onze algemene werkwijze.

Goed luisteren

Elke behandeling bij Voetstuk Podotherapie start met een anamnese: een goed gesprek. Onze podotherapeut luistert naar de klachten en stelt de juiste vragen.

We vragen je dit voor te bereiden, neem dit mee naar je eerste afspraak:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Pasje van jouw zorgverzekeraar
  • Jouw dagelijkse schoenen en/of sport- of werkschoenen
  • Bij bepaalde klachten (bijvoorbeeld bij rug-, heup- en knieklachten) kan het zijn dat je voor het onderzoek broek en/of shirt uit moet doen. Wij vragen je daarvoor gepaste kleding te dragen.

Als je een verwijsbrief hebt gekregen van de huisarts of specialist, neem deze dan mee. Ook zonder verwijsbrief kan je bij ons terecht.

Nog geen afspraak gemaakt?
Maak direct online een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Onderzoek

Aan de hand van het eerste gesprek start een onderzoek. Hoe dit onderzoek eruit ziet is afhankelijk van de klachten. We testen onder meer de beweeglijkheid van de spieren en gewrichten. De podotherapeut ‘lokaliseert’ de pijnklachten: welke gewrichten en spieren zijn betrokken bij de pijnklachten?

Schoenen

Schoenen die je al langer draagt kunnen wat zeggen over jouw looppatroon. We bekijken de slijtage van de zool. Het kan aangeven hoe jij je voet afwikkelt. Daarnaast kan het soort schoen van invloed zijn op de klachten. Draag je de juiste maat? Zijn de schoenen misschien te smal of juist te breed?

Jouw looppatroon

Elk onderzoek bevat een ganganalyse. Daarmee bedoelen we: het bekijken van jouw looppatroon. Hoe je loopt en hoe de voeten afwikkelen geeft onze podotherapeut veel informatie.

Behandeling

Naar aanleiding van de anamnese en ons onderzoek bepalen we de behandeling. Dit wordt uiteraard met jou besproken. Ook de kosten worden dan genoemd.

Mocht uit ons onderzoek geen duidelijke oorzaak van de klachten komen, dan kijken we naar de mogelijkheden voor aanvullend onderzoek. Denk daarbij aan een röntgenfoto, een echo of bloedonderzoek. We maken in dat geval niet direct een hulpmiddel, we wachten de resultaten van het aanvullende onderzoek af.

Maak direct online een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Specialisaties

Onze podotherapeuten zijn experts in voet gerelateerde klachten. Iedereen die last heeft van pijn is welkom in onze praktijk.

Daarnaast hebben we ons gespecialiseerd:

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker