Steunzolen laten aanmeten

Voetstuk helpt je van A tot Z

 

Plaatsing van de voet

Wat is het nut van steunzolen? Veel lichamelijke klachten hebben hun oorsprong in de plaatsing van de voet. Wat we vaak zien is dat onze mensen onnodig lang rondlopen met pijn aan de knieën, heupen of lage rug. Jarenlang hebben ze last van zere voeten, klachten aan spieren, pezen en zelfs de nek.

Steunzolen verhelpen je problemen

Veel van deze klachten zijn goed te verhelpen met een simpele inlegzool, ook wel steunzolen genoemd. Steunzolen geven de voeten extra steun waardoor pijn in de voet of elders in het lichaam vermindert of zelfs verdwijnt. We maken niet zomaar steunzolen. Maar alleen als de podotherapeut denkt dat dit de oplossing is. Behalve steunzolen heeft de podotherapeut ook mogelijkheid tot veel andere behandelmethoden. Steunzolen worden alleen geadviseerd als dit leidt tot pijnverlichting of verbetering van klachten. De pijnvermindering evalueert de podotherapeut met jou na 6 tot 10 weken.

Welke klachten kunnen steunzolen oplossen?

Steunzolen kunnen helpen bij de volgende (pijn)klachten: 

 • Voetafwijkingen
 • Klachten aan de knie
 • Problemen met de voet (bijvoorbeeld na een ongeluk)
 • blessures aan spieren en pezen
 • Eeltvorming
 • Hielpijn, hielspoor
 • Pijn aan de bal van de voet
 • Pijn aan scheenbeen 
 • Lage rugpijn
 • Overpronatie (afwijking bij het lopen)
 • Platvoeten en doorgezakte voeten

Herken je één van de hierboven genoemde klachten? Of heb je wellicht een doorverwijzing gehad van de huisarts? Dan helpt Voetstuk je graag met steunzolen in Assen of Stadskanaal. Op basis van een uitgebreide analyse maken wij steunzolen volledig op maat. We positioneren je voet in de juiste stand zodat de pijnklachten zullen verdwijnen

Maak een afspraak

Wil je een afspraak maken of heb je vragen over het aanmeten van steunzolen? Dat kan door onderstaand contactformulier in te vullen. (Doorverwijzing niet nodig!).

De kwaliteit van Voetstuk?

Als je steunzolen nodig hebt, biedt Voetstuk jou de best mogelijke ondersteuning:

 • Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, maken we de zolen zelf.
 • Onderzoek, behandeling en het maken van de steunzool.
 • We helpen je van a tot z van jouw klachten af.

Maar liefst 95% van onze klanten loopt weer klachtenvrij rond. Dat is ons grootste compliment. Want als praktijk voor podotherapie willen we iedereen met pijn zo goed mogelijk helpen. Zodat er zo min mogelijk belemmeringen zijn om prettig te bewegen.

Vanuit 4 locaties in Groningen en Drenthe helpen we dagelijks mensen bij pijnklachten. We besteden veel aandacht aan het vinden van de oorzaak van die klachten. Onze medewerkers zijn hoogopgeleid en nemen de tijd om de klachten goed te onderzoeken.

"Ik ben 2 keer voor klachten bij de podotherapeut geweest na de 1e keer (bijna een jaar geleden) ben ik hersteld van die klachten! Dus dikke pluim daarvoor! Na de 2e keer ervaar ik nog weinig verbetering maar er staat ook 6 tot 8 weken voor dus ik wacht het af en ik ga er vanuit dat dit ook goed komt! Ze nam mijn klachten wel serieus! En ging direct met mijn steunzool aan de slag! Tot nu toe ben ik dus dik tevreden!"

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!

Wat zijn de kosten van steunzolen?

Bekijk ons tarievenoverzicht wat de kosten voor de kosten van steunzolen. Podotherapie en steunzolen worden vaak volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit de zorgverzekering. Bekijk hier of je een vergoeding ontvangt voor podotherapie.

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker