Sportsteunzolen

Voor de beste prestatie, blessureherstel, of gewoon fijn bewegen

Sportsteunzolen of gewone steunzolen

Steunzolen zorgen voor een optimale positie van je voet. Hierdoor krijgen bepaalde spieren meer rust en andere spieren worden juist geactiveerd. Hierdoor ontstaat er een nieuwe balans in de voet waardoor pijnklachten verminderen.

Steunzolen zijn allang niet meer alleen voor oude mensen bedoeld. Bij sporters kunnen steunzolen helpen bij een optimale prestatie, het herstellen van een blessure of preventief ter voorkoming van blessures. Daarom raden wij regelmatig sportsteunzolen aan bij sporters.

Sportsteunzolen kunnen pijn verlichten.

Sportsteunzolen ter preventie, herstel of prestatie

Bij sporters is het van belang eerst te analyseren welke beweging je moet maken. Immers maak je bij hardlopen een andere beweging dan bij volleyballen of voetballen. Ondanks dat veel bewegingen op elkaar lijken. 

De podotherapeut zal een uitgebreide sportanalyse doen om te bepalen op welke manier de sportsteunzolen ervoor kunnen zorgen dat jij optimaal kunt bewegen en presteren. Belangrijk bij dit alles is welk doel je graag wilt bereiken met de sportsteunzolen. Zijn ze ter preventie van eerdere blessures, of voor het herstel, of om beter te presteren? Dit alles komt uitgebreid aan bod tijdens het sportonderzoek.

Hoe worden de sportsteunzolen gemaakt?

Steunzolen en sportsteunzolen verschillen hoofdzakelijk op basis van het doel wat je ermee wilt bereiken. Behalve de sportsteunzolen zijn ook schoenen, trainingsschema en spieromvang belangrijke factoren voor het herstel of prestatie. Deze onderwerpen zal onze sportpodotherapeut dan ook met je bespreken tijdens het sportonderzoek. 

Als er sportsteunzolen voor je worden gemaakt dan is dat altijd op basis van een uitgebreide sportanalyse. Het productieproces van de sportsteunzolen wijkt niet af van het productieproces van de normale steunzolen. Wel wordt er vaak gekozen voor andere materialen en een ander digitaal model.

Controle van de sportsteunzolen

Krijg je voor de eerste keer sportsteunzolen? Dan controleren wij altijd of deze juist aansluiten. Daarnaast ontvang je advies over het gebruik van de sportsteunzolen en hoe je ze het beste kunt onderhouden. Vaak hoort er bij de steunzool ook een schoenadvies. Soms heb je zelf ook nog vragen. De controle, het advies en de vragen komen aan bod tijdens het afleverconsult. Na een aantal weken, afhankelijk van je klachten, vindt er een evaluatie plaats.

Wil je meer weten of heb je vragen over sportsteunzolen? Kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur of maak direct een afspraak.

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!

Wat zijn de kosten van steunzolen?

Bekijk ons tarievenoverzicht wat de kosten voor de kosten van steunzolen. Podotherapie en steunzolen worden vaak volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit de zorgverzekering. Bekijk hier of je een vergoeding ontvangt voor podotherapie.

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker