Herstel van je blessure of voorkom juist een blessure

 

 

Bezoek een Sport Podotherapeut van Voetstuk

Uitgebreide kennis van sport & kundig opgeleide podotherapeuten

Wij helpen je op het gebied van beweging, ondergrond en schoeisel

Wij hebben sport specifieke behandeltrajecten

Wat is een sportpodotherapeut?

Om klachten aan het bewegingsapparaat optimaal te kunnen behandelen is kennis van beweging belangrijk. De podotherapeut is de specialist in voetengezondheidszorg. Sportpodotherapie is een specialisatie binnen de podotherapie. Een podotherapeut volgt hiervoor een twee jarige post bachelor opleiding aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven.

Elke sport is anders. Voetbal vraagt immers een andere beweging als volleybal, wielrennen of schaatsen. Behalve de verschillende bewegingen zijn er voor elke sport ook ander schoeisel, ondergrond, attributen en regels nodig. Kennis van al deze zaken is belangrijk voor een goede behandeling.

Bij Voetstuk Podotherapie werken twee sportpodotherapeuten op onze verschillende locaties. Om u zo goed mogelijk te begeleiden naar herstel werken zij nauw samen met (sport)fysiotherapeuten, (sport)artsen en andere disciplines. Daarnaast hebben we uitgebreide bewegingsanalyse mogelijkheden om uw manier van bewegen in kaart te brengen en daarmee tot een goed behandelplan te komen.

Onze sportpodotherapeuten zijn geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Sport Podotherapeuten.

Wilt u een afspraak maken?

Bel één van onze locaties of mail ons op info@voetstuk.nl. Of maak nu eenvoudig een online afspraak.