Podotherapeutische steunzolen

Wij maken jouw steunzolen zelf

Steunzolen

Als je steunzolen nodig hebt, willen we jou de perfecte ondersteuning bieden. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, maken we de zolen zelf. Onderzoek, behandeling en het maken van de steunzool: we helpen je van a tot z van jouw klachten af. Heb je steunzolen nodig? Maak dan direct een afspraak of kom langs tijdens ons gratis inloopspreekuur.

 

3D-Scanner

Het maken van een steunzool begint bij een voetscan. Met de 3D-scanner brengt onze podotherapeut jouw voet haarfijn in beeld. De scans gebruikt de podotherapeut om op de computer (middels CAD-CAM) een zool te modelleren.

De freesmachine

Het digitale model van de zool wordt vervolgens naar de freesmachine gestuurd. Deze machine freest de zolen uit een blok kunststof (EVA thermoplast). Deze EVA is er in verschillende hardheden, vormen en maten. Wat het beste bij jou past is eerder naar voren gekomen tijdens het onderzoek van de podotherapeut.

Als de freesmachine klaar is, wordt met de hand de zool uit het blok gesneden.

Steunzool of correctiezool?

Andere namen voor steunzool zijn: correctiezool, podotherapeutische zool en inlay. Het gaat om hetzelfde, er is eigenlijk geen goede definitie voor. Elke zool corrigeert wel een beetje. En elke zool ondersteunt de voetboog ook wel. Het belangrijkste is dat het jou een optimaal resultaat biedt. Bij de verzekering wordt enkel de code ‘steunzolen’ gebruikt. Ongeacht de naam die de desbetreffende leverancier er aan heeft gegeven.

Heb je steunzolen nodig? Maak dan direct een afspraak of kom langs tijdens ons gratis inloopspreekuur.

Het zit in de details

Na het frezen en snijden, wordt de zool verder afgewerkt. Soms is het nodig om zacht materiaal toe te voegen. De steunzool wordt alvast voorgeslepen op een schoen. Niet elke schoen is hetzelfde natuurlijk. Maar bepaalde eigenschappen komen altijd terug, daarop wordt de zool aangepast. Omdat wij gebruik maken van 3D-scantechniek en de podotherapeut dit model digitaal helemaal bewerkt tot een optimale steunzool, hoeft er aan de bovenkant niets meer geslepen te worden.

Kleur en materiaal

Een ‘gewone’ zwarte zool? Dat kan altijd, maar we hebben voor de steunzolen ook allerlei kleuren en patronen beschikbaar. Erg leuk! Daarnaast hebben we een variatie in materialen om af te dekken. Wil je graag materiaal dat de voeten lekker warm houdt? Of juist materiaal dat bestand is tegen transpireren? Samen met de podotherapeut bepaal je wat het beste bij je past.

Heb je steunzolen nodig? Maak dan direct een afspraak of kom langs tijdens ons gratis inloopspreekuur.

Controle van de steunzolen

Krijg je voor de eerste keer steunzolen? Dan controleren wij altijd of deze juist aansluiten. Daarnaast ontvang je advies over het gebruik van de steunzolen en hoe je ze het beste kunt onderhouden. Vaak hoort er bij de steunzool ook een schoenadvies. Soms heb je zelf ook nog vragen. De controle, het advies en de vragen komen aan bod tijdens het afleverconsult. Na een aantal weken, afhankelijk van je klachten, vindt er een evaluatie plaats. Hoewel de steunzolen zo optimaal mogelijk worden gemaakt kunnen wij niet altijd garanderen dat klachten volledig verdwijnen. De steunzolen zijn immers enkel een hulpmiddel. Wat je wel en niet kunt verwachten bespreken we met je tijdens de intake.

Wil je meer weten of heb je vragen? Kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur of maak direct een afspraak.

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!

Wat zijn de kosten van steunzolen?

Bekijk ons tarievenoverzicht wat de kosten voor de kosten van steunzolen. Podotherapie en steunzolen worden vaak volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit de zorgverzekering. Bekijk hier of je een vergoeding ontvangt voor podotherapie.

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker