Supergave maatslippers. Aan jouw voeten, deze zomer nog.

Het is eindelijk zomer! Na een druilerige lente wordt het dan eindelijk wat mooier weer. Heerlijke zomerse dagen, lekker warm. De korte broek of dat zomerrokje gaat ‘s morgens direct aan. Kom maar op, we zijn er klaar voor. En dan heb je steunzolen… 

Dat is een probleem, toch? Want willen steunzolen effect hebben dan moet je ze 75% van de tijd die je loopt, dragen.

En die zolen zitten in je dichte schoenen. Laten we eerlijk zijn, dat combineert niet altijd lekker met die zomers outfit van je. Maar los van de looks, op van die benauwde, echt hete dagen is het ook echt niet te doen. Onze maatslippers zijn een oplossing waar sommige mensen blij verrast stijl van achterover slaan.

Steunzolen binnen aan?

Veel mensen lopen binnenshuis liever niet op schoenen. Die gaan direct op de deurmat al uit.

We weten uit onderzoek dat de meeste mensen thuis de meeste stappen zetten. Dan is het dus niet handig dat die steunzolen op de mat staan. Dan mis je immers de correctie die je wel nodig hebt. Zo raak je niet klachtenvrij. Je vervalt weer in je oude looppatroon waardoor je blessure is ontstaan. Of als je net met steunzolen begonnen bent, wordt het herstel belemmerd. En dan denk je dat de steunzool niet werkt. Maar het komt omdat je ze niet genoeg gebruikt.

Steunzolen uitgevoerd als slippers, pantoffel of sandaal

Dit is het gedrag in de praktijk: daar waar we vaak de meeste stappen zetten gaan de steunzolen uit. En dat doen we nog sneller als het weer warmer wordt. Daarom maken wij teenslippers, pantoffels en sandalen. Op maat. Met jouw persoonlijke steunzool.

We zien dat dit een goede oplossing is. We maken ze zelf met zeer geavanceerde apparatuur. In die slipper zit de steunzool met exact de correctie die je nodig bent. Maar we maken ook sandalen. En die zijn zo gaaf! We hebben op de praktijk een bak met allemaal bandjes, kleuren en uitvoeringen. Je kunt ter plekke je eigen slipper of sandaal samenstellen. We frezen de slipper of sandaal hier in onze werkplaats. Kom gerust eens kijken!

We hebben zo’n 8 kleuren blokken, dat is de onderkant waar je op loopt, en daar kies je dan een leuk bandje bij. Dus je stelt je eigen slipper of sandaal helemaal samen. Je hebt niet alleen een unieke slipper. We stemmen het ook helemaal af op jouw voet. Je loopt dan op je steunzoolslippers. Onze klanten zijn er keer op keer heel blij mee. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Zoveel bandjes en zoveel kleuren. Neem dan eens een kijkje op onze instagram pagina daar kun je inspiratie op doen.

Je ziet er niet aan af dat het een orthopedische schoen of slipper is

Wie nu in de zomer, met dit mooie weer, iets leuks aan wil doen hoeft zich niet meer beperkt te voelen. Je kunt weer hartstikke leuke, vrolijke slippers of sandalen dragen. Je ziet geen verschil met ‘normale’ slippers of sandalen.

Steunzolen die in schoenen bij de deur staan helpen niet

Een open deur misschien, maar toch. Want veel mensen trekken in huis graag hun schoenen uit. Ik snap dat wel hoor. Want zo’n schoen sluit af en dat vinden veel mensen niet fijn. Of ze zijn gewoon vies. Hoe handig is het dan dus dat je deze slippers, pantoffels of sandalen hebt. Maar ook voor mensen die de hele zomer graag op slippers of sandalen lopen, is het een mooie oplossing.

Vrijheid terug

Ik ken niet veel praktijken die dit doen. Wij treffen het natuurlijk ook wel met de ‘schoenmakers- skills’ in onze praktijk. Het is het ambachtelijke werk. En buitengewoon leuk om te doen. Want vergis je niet, het feit dat jij met dit warme weer ook op leuke slippers kunt lopen, net als iedereen, geeft je ook het gevoel van vrijheid terug. Ik vind het leuk om mensen te adviseren als het gaat om kleuren en combinaties. Sommige klanten nemen gelijk ook meerdere slippers of sandalen in verschillende kleuren.

’t Is natuurlijk niet goedkoop want de sandalen en slippers worden met de hand gemaakt. Het is volledig maatwerk. De slippers of sandalen zijn 215 euro inclusief het afpassen en afwerken. Maar het steunzool-deel van die slipper valt onder de aanvullende verzekering. Dus dat scheelt weer in de kosten. 

Afhankelijk van je aanvullende verzekering wordt er een deel van vergoed. Ik krijg ook wel mensen die bij een andere podotherapeut steunzolen hebben gekregen en dan komen ze bij ons omdat ze graag slippers willen. Dat kan allemaal heel goed. Wel doen we dan nog even een klein onderzoekje.

Maak gerust een afspraak

Ben je geintereseerd in onze maatslippers? Maak dan een afspraak. Of voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

Scroll naar boven
× WhatsApp