Voetstuk podotherapie

 

 

 

Wat is een podotherapeut?

De podotherapeut is een specialist in voetengezondheidszorg. Wist u dat een voet uit 26 borstukken bestaat? Dat een voet 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen heeft? En ze dragen ons elke dag naar de plek waar we heen willen met gemiddeld 6000 stappen per dag.

Pijn aan voeten, enkels, knieƫn, heupen of rug kan u belemmeren in dagelijkse werkzaamheden. De podotherapeut kan u helpen met blessures of pijnklachten hieraan.

KRP en NVvP..... . Wat betekend dat toch allemaal?

Podotherapeuten staan in geschreven in het kwaliteitsregister van Paramedici en zijn ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). Ze moeten regelmatig bij scholen om hun kwaliteitsregistratie te behouden. Daarnaast worden praktijken eens in de vijf jaar gevisiteerd.

De podotherapeut opgenomen in Wet BIG onder artikel 34. Wilt u meer weten over de podotherapeut kijk dan ook op www.podotherapie.nl

Alle Podotherapeuten hebben een eigen AGB-code die beginnen met cijfers 26. Ook podotherapiepraktijken hebben hun eigen AGB-code.

Interesant al deze informatie maar wat kan ik ermee?

Nou met deze informatie kun je er zeker van zijn dat je van een podotherapeut bepaalde kennis en kunde kunt verwachten. Deze kennis wordt steeds opnieuw getoetst.

Daarnaast vragen sommige verzekeraars dat je podotherapeut aangesloten is bij de NVvP en KRP als je aanspraak wilt maken op een vergoeding.

Anders als bij podologen en podoposturaal therapeuten heeft de podotherapeut een erkende opleiding gevolgd en moeten zij zich steeds her-registreren.

Het team

Wij staan voor u klaar!

Ons team bestaat uit podotherapeuten, sportpodotherapeuten en diabetespodotherapeuten in opleiding. Ieder met zijn of haar eigen kwaliteiten maar allemaal gedreven in hun vak.

De podotherapeuten zijn nergens zonder ondersteuning van onze praktijkondersteuners en productielaborant. Zij nemen de telefoon aan beantwoorden mailtjes, regelen ook zaken achter de schermen. En zorgen dat alle hulpmiddelen op tijd klaar zijn.

Wilt u een afspraak maken?

Bel dan een van onze vestigingen of mail ons op info@voetstuk.nl. Of maak nu eenvoudig een online afspraak.