Podotherapeut in omgeving Hoogeveen

Op zoek naar een podotherapeut in de buurt van Hoogeveen?

Dan ben je bij Voetstuk in Assen aan het juiste adres!

 

Pijnvrij bewegen is belangrijk. Dat vinden wij bij Voetstuk podotherapie ook. In onze praktijk in Assen, slechts een half uur vanaf Hoogeveen, helpen wij dagelijks mensen met pijnklachten. Onze podotherapeuten zijn hoogopgeleid en nemen de tijd voor jou, je klacht en je behandeling.

Voetstuk: podotherapie vlakbij Hoogeveen

Heb je klachten en wil je weer pijnvrij kunnen bewegen? Voetstuk podotherapie helpt je graag verder. Vanuit heel Drenthe en Groningen zien wij mensen met verschillende soorten klachten. Zo hebben we ook veel patiënten uit de omgeving van Hoogeveen. Elke zorgvraag is persoonlijk maatwerk, hier is tijd en aandacht voor nodig. Wij plaatsen jou echt op een voetstuk!

Al onze podotherapeuten zijn ingeschreven bij het kwaliteitsregister van Paramedici en bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). Hierdoor ben je verzekerd van de beste zorg. 

Actief bezig zijn in Hoogeveen en omgeving

De prachtige natuur rondom Hoogeveen nodigt uit tot flinke wandelingen. In de praktijk komen er regelmatig mensen die aangeven niet te sporten, maar wel te wandelen. Let op! Want ook wandelen is sporten. Wij begrijpen het heel goed dat je rondom Hoogeveen de bossen in gaat. Maar ook dan ben je aan het bewegen. En als je van nul ineens flinke kilometers gaat wandelen, op de foute schoenen, dan kun je last krijgen van klachten. Lees meer in onze blog over wandelen en podotherapie. 

Sportpodotherapeut vlakbij Hoogeveen

In onze praktijk in Assen zijn we gespecialiseerd in onder andere sportpodotherapie. Stap je regelmatig op de fiets om de omgeving van Hoogeveen te ontdekken? En merk je dat je wat last krijgt van knieklachten? Dan kan het zomaar dat je niet goed op de fiets zit. Wellicht moeten je schoenplaatjes afgesteld worden. Of is er een andere oorzaak van je knieklachten. Onze sportpodotherapeut gaat je uitgebreid onderzoeken tijdens een speciaal fietsonderzoek.

Jouw weg naar bewegingsvrijheid

Hoe ziet de weg naar bewegingsvrijheid er uit bij Voetstuk podotherapie? Allereerst vinden we persoonlijke aandacht heel belangrijk. We starten iedere behandeling dan ook met een anamnese, dit is een goed gesprek. Zo kunnen we goed naar je klachten luisteren en de juiste vragen stellen.

Vervolgens starten we met het onderzoek. Hoe het onderzoek eruit gaat zien is afhankelijk van de klachten. Tijdens het onderzoek testen we onder andere de beweeglijkheid van de spieren en gewrichten.

Dan gaan we naar je schoenen kijken. Schoenen kunnen veel zeggen over je looppatroon. Daarnaast kan het soort schoen ook van invloed zijn op de klachten. Hierna wordt jouw looppatroon onderzocht door middel van een ganganalyse. 

Tot slot bepalen we de behandeling, deze bespreken we met je, samen met de kosten. Komt er uit het onderzoek geen duidelijke oorzaak van de klachten? Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden voor aanvullend aanzoek, zoals een röntgenfoto, een echo of bloedonderzoek. 

Meer weten of een afspraak maken?

Voetklachten zijn erg vervelend, blijf er niet mee rondlopen! Of je nu pijnlijke voeten tijdens het wandelen hebt, reumatische klachten ervaart of voetproblemen door diabetes hebt, een afspraak met één van onze podotherapeuten is snel en makkelijk gemaakt. Of kom gerust langs op ons gratis en vrijblijvende inloopspreekuur.

Zet de eerste stap naar pijnvrij bewegen.

Onze behandelingen

Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen bieden wij meerdere behandelingen aan:

Steunzolen en Correctiezolen

Een uitkomst bij een afwijkende stand van de voet. Steunzolen (ook wel correctiezolen of podotherapeutische zolen genoemd) maken we zelf. Zo zorgen we ervoor dat ze de optimale ondersteuning, correctie of verlichting bieden.

Maatslippers en pantoffels

Heb je steunzolen nodig? Het beste is om ze bijna altijd te dragen. Ook op warme dagen en in huis. Daarom maken wij zelf slippers en pantoffels op basis van jouw zool. Een mooie en waardevolle aanvulling op jouw schoenencollectie.

Benieuwd naar onze maatslippers? Klik hier →

Drukvrij leggen

Heb je last van een wond, likdoorn, wrat of drukplek op je voet? Dat kan behoorlijk zeer doen. Om de druk op je voet te verdelen kunnen we vilt plaatsen. Het is een tijdelijke oplossing in afwachting van drukverdelende steunzolen.

Lees hier wat je met vilt al niet kunt doen? →

Tape

Taping is een manier om spieren en/of gewrichten te ondersteunen. Het wordt vaak ingezet bij een acute blessure. Of bij de nabehandeling ervan. Taping zetten we meestal in als een goede aanvulling op andere behandelingen.

Tapen? Lees hier wat de mogelijkheden zijn? →

Siliconen orthese

Een orthese is een op maat gemaakt ‘stukje’ dat op, onder en/of tussen de tenen wordt gelegd. Met dit hulpmiddel, gemaakt van siliconen, helpen we om jouw tenen te corrigeren en/of de druk te verlagen.

Hoe worden siliconen ortheses gemaakt en waarvoor? →

Voetbehandeling

Heb je last van jouw voeten en/of tenen? Bijvoorbeeld door een likdoorn, een wond, ingegroeide nagel of huidklachten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag van jouw klachten af.

Last van drukplekken, eeltvorming, ingegroeide nagel? Lees snel verder →

Wat doet een podotherapeut?

Wat doet een podotherapeut precies? Wij leggen het voor je uit! Een podotherapeut is gespecialiseerd in voetproblemen en houding- en bewegingsklachten. De titel ‘podotherapeut’ is een beschermde titel.

Onze podotherapeuten beschikken over verschillende vaardigheden en therapieën om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen, waaronder: 

  • Het aanmeten en maken van steunzolen en correctiezolen
  • Het modelleren en bewerken van ortheses (beschermend en/ of corrigerend siliconen teenstuk)
  • Het uitvoeren van voetbehandelingen voor bijvoorbeeld een likdoorn, een wond, ingegroeide nagel of huidklachten.
  • Het plaatsen van nagelbeugel (nagelplaatcorrectie bij ingroei)
  • Het uitvoeren van wondbehandelingen
  • Drukvrij leggen door middel van vilttechnieken
  • Toepassen van Medical Taping
  • Uitvoeren van manuele technieken voor de voet, enkel en/knie
  • Aanmeten en maken van maatslippers en pantoffels
  • Het geven van voorlichting en adviezen op het gebied van schoenen, voetverzorging, oefeningen en sport
 

Er zijn verschillende specialisaties in de podotherapie, zoals sportpodotherapie, kinderpodotherapie, diabetespodotherapie en reumatische voetzorg.

Om de oorzaak van de klachten te achterhalen wordt er een uitgebreid gesprek en onderzoek uitgevoerd door de podotherapeut. 

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!


Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker