Podotherapeut in Groningen

Op zoek naar een podotherapeut in de provincie Groningen?

Dan ben je bij Voetstuk aan het juiste adres!

 

Ben jij op zoek naar een podotherapeut in de regio Groningen? Voetstuk podotherapie staat voor je klaar! 
In onze podotherapiepraktijk in Stadskanaal, Groningen helpen wij dagelijks mensen die pijn ervaren bij het staan of bewegen. Met twee locaties in Noord-Nederland zijn we altijd in de buurt. Zo ben je van harte welkom bij onze podotherapiepraktijk in Stadskanaal, Groningen.

Voetstuk: podotherapie in Groningen

Bij Voetstuk podotherapie in Stadskanaal, Groningen plaatsen wij jou op een voetstuk. Wij helpen jou graag op weg naar pijnvrij bewegen. Wij willen iedereen met pijn zo goed mogelijk helpen. Zo zijn er zo min mogelijk belemmeringen om prettig te bewegen. Wij vinden het dan ook een groot compliment dat maar liefst 95 procent van onze cliënten weer klachtenvrij rondloopt!

Wij vinden het belangrijk om veel aandacht te besteden aan het vinden van de oorzaak van jouw klachten. Onze podotherapeuten in Groningen zijn hoogopgeleid en nemen de tijd om de klachten goed te onderzoeken.

Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen, is al het benodigde onderzoeksapparatuur aanwezig in de praktijk in Groningen. We vinden het daarnaast belangrijk om volledige zorg te bieden. Om kwaliteit te kunnen bewaken en snel kunnen leveren maken wij onze steunzolen zelf.

Afspraak maken?

Maak nu de eerste stap naar pijnvrij bewegen! Onze podotherapeut in Groningen helpt je graag van de pijn af. Maak direct online een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op!

Onze werkwijze

Wij vinden het belangrijk dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Geen klacht is hetzelfde, en hierdoor de behandeling ook niet. In onze manier van werken vind je veel persoonlijke aandacht en verdieping terug. 

Wij starten iedere behandeling met een goed gesprek. We luisteren goed naar je klachten en stellen je een aantal vragen. Aan de hand van dit gesprek wordt er een onderzoek gestart. Hoe dit verloopt is afhankelijk van je klachten. 

Vervolgens gaan we kijken naar jouw schoenen. Als je de schoenen al wat langer draagt kunnen deze veel zeggen over je looppatroon. Ook bevat elk onderzoek een ganganalyse, waarbij we jouw looppatroon bekijken. 

Naar aanleiding van het gesprek en ons onderzoek bepalen we dan de behandeling. Deze bespreken we uiteraard met jou. In dit gesprek worden ook de kosten besproken. Podotherapie wordt bij diverse verzekeraars vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. 

Onze behandelingen

Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen bieden wij meerdere behandelingen aan:

Steunzolen en Correctiezolen

Een uitkomst bij een afwijkende stand van de voet. Steunzolen (ook wel correctiezolen of podotherapeutische zolen genoemd) maken we zelf. Zo zorgen we ervoor dat ze de optimale ondersteuning, correctie of verlichting bieden.

Maatslippers en pantoffels

Heb je steunzolen nodig? Het beste is om ze bijna altijd te dragen. Ook op warme dagen en in huis. Daarom maken wij zelf slippers en pantoffels op basis van jouw zool. Een mooie en waardevolle aanvulling op jouw schoenencollectie.

Benieuwd naar onze maatslippers? Klik hier →

Drukvrij leggen

Heb je last van een wond, likdoorn, wrat of drukplek op je voet? Dat kan behoorlijk zeer doen. Om de druk op je voet te verdelen kunnen we vilt plaatsen. Het is een tijdelijke oplossing in afwachting van drukverdelende steunzolen.

Lees hier wat je met vilt al niet kunt doen? →

Tape

Taping is een manier om spieren en/of gewrichten te ondersteunen. Het wordt vaak ingezet bij een acute blessure. Of bij de nabehandeling ervan. Taping zetten we meestal in als een goede aanvulling op andere behandelingen.

Tapen? Lees hier wat de mogelijkheden zijn? →

Siliconen orthese

Een orthese is een op maat gemaakt ‘stukje’ dat op, onder en/of tussen de tenen wordt gelegd. Met dit hulpmiddel, gemaakt van siliconen, helpen we om jouw tenen te corrigeren en/of de druk te verlagen.

Hoe worden siliconen ortheses gemaakt en waarvoor? →

Voetbehandeling

Heb je last van jouw voeten en/of tenen? Bijvoorbeeld door een likdoorn, een wond, ingegroeide nagel of huidklachten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag van jouw klachten af.

Last van drukplekken, eeltvorming, ingegroeide nagel? Lees snel verder →

Wat is podotherapie?

Wat is podotherapie eigenlijk? Podotherapie is afgeleid van het Griekse woord podos, dat voet betekent. Letterlijk vertaald betekent podotherapie dus voettherapie. Podotherapie is een medisch vakgebied met de focus op het behandelen van lichamelijke klachten in de lager gelegen delen van het lichaam. Het gaat hier dan vaak om problemen in je voeten, knie, been of rug.

Er wordt weleens gedacht dat een podotherapeut zich alleen richt op de voeten. Dit is niet waar; de podotherapeut onderzoekt het hele lichaam. Dit omdat er vaak een verband kan worden gelegd tussen de functie van verschillende delen in het onderlichaam. 


Wat doet een podotherapeut?

‘Podotherapeut’ is een wettelijk beschermde titel. Een podotherapeut kan zich verder specialiseren in diverse vakgebieden zoals sportpodotherapiekinderpodotherapiediabetespodotherapie en reumatische voetzorg. Bij Voetstuk werken verschillende podotherapeuten met diverse specialisaties, zo ook in de podotherapiepraktijk in Groningen. 

Een podotherapeut is een specialist op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen. Denk bijvoorbeeld aan last van de onderrug of pijn in de heupen. Mensen worden onder ander behandeld voor voetklachten en klachten die ontstaan door een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon. Een podotherapeut stelt een passende behandeling vast bij de klachten, zodat pijn verminderd en klachten verholpen kunnen worden. 

Een podotherapeut beschikt over de vaardigheden om deze klachten te behandelen. Hierbij kun je denken aan een therapie met behulp van voetbehandelingen, steunzolen, (medical) taping, nagelbeugels, orthese en vilttherapie. Ook voor het aanmeten en vervaardigen van op maat gemaakte slippers en sandalen met steunzolen ben je bij onze podotherapeut in Groningen aan het juiste adres.


Het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog

Er wordt vaak gedacht dat een podotherapeut en een podoloog hetzelfde zijn. Dit is echter niet het geval. Zoals eerder aangeven is de functietitel ‘podotherapeut’ een beschermde titel. Om als podotherapie aan de slag te gaan, is het nodig om een wettelijk erkende 4-jarige HBO bachelor podotherapie afgerond te hebben. Podotherapeuten zijn paramedici en staan geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici (KRP), podotherapeut is beschermd in de wet BIG.

Podoloog in géén beschermd beroep. Dat betekent dat deze titel door iedereen gevoerd kan worden. Een podoloog heeft vaak alleen een cursus of module afgerond. Podologie kent wel een opleiding. Deze is op MBO niveau maar niet door de overheid erkend. Ook zonder cursus, module of opleiding mag men zich podoloog noemen. 

Kortom: bij een podotherapeut ben je zeker van deskundige specialist op het gebied van voetgezondheidszorg. Bij Voetstuk staan we voor kwaliteit. Daarom ben je bij onze podotherapeut in Groningen in goede handen. 

Wil je meer weten over het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog? Wij hebben hier een uitgebreid artikel aan gewijd! 

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!


Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker