Podotherapeut in Assen

Op zoek naar een podotherapeut in Assen?

Dan ben je bij Voetstuk aan het juiste adres!

 

Als je loopt of beweegt, is het niet de bedoeling dat je daar pijn bij voelt. Of klachten door ontwikkeld. Gebeurt dit wel, dan kan een bezoek aan de podotherapeut wellicht een goed idee zijn. Onze podotherapeuten in Assen zorgen ervoor dat je klachtenvrij door het leven gaat. 

Wat doet een podotherapeut?

Wat heb jij nodig om klachtenvrij door het leven te gaan? Onze podotherapeuten in Assen gaan op zoek naar het antwoord. Door middel van gespecialiseerd onderzoek vinden we de oorzaak van de klachten. Aan de hand daarvan bespreken we de mogelijkheden. 

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden die onze podotherapeut in Assen kan aanbieden, zoals een op maat gemaakte zool, oefeningen, een orthese. Ook een tijdelijk behandeling is mogelijk. Denk daarbij aan taping, vilttherapie, wondbehandeling, behandeling van ingegroeide nagels etc. Sommige klachten ontstaan door een onderliggende oorzaak zoals diabetes, reuma of oncologie. Ook dan kun je terecht bij onze podotherapeuten in Assen.

Er zijn veel verschillende behandelmethoden. Hieronder kun je lezen welke methoden een podotherapeut zoal kan in zetten. Maar dit is natuurlijk niet alles. Ook is een methode soms niet voldoende. In dat geval zoeken wij naar een juiste combinatie. Voorop staat dat wij met jou zoeken naar een passende oplossing voor de behandeling van je klachten.

Wil je advies van één van onze podotherapeuten in Assen? Maak dan direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Steunzolen en Correctiezolen

Een uitkomst bij een afwijkende stand van de voet. Steunzolen (ook wel correctiezolen of podotherapeutische zolen genoemd) maken we zelf. Zo zorgen we ervoor dat ze de optimale ondersteuning, correctie of verlichting bieden.

Maatslippers en pantoffels

Heb je steunzolen nodig? Het beste is om ze bijna altijd te dragen. Ook op warme dagen en in huis. Daarom maken wij zelf slippers en pantoffels op basis van jouw zool. Een mooie en waardevolle aanvulling op jouw schoenencollectie.

Benieuwd naar onze maatslippers? Klik hier →

Drukvrij leggen

Heb je last van een wond, likdoorn, wrat of drukplek op je voet? Dat kan behoorlijk zeer doen. Om de druk op je voet te verdelen kunnen we vilt plaatsen. Het is een tijdelijke oplossing in afwachting van drukverdelende steunzolen.

Lees hier wat je met vilt al niet kunt doen? →

Tape

Taping is een manier om spieren en/of gewrichten te ondersteunen. Het wordt vaak ingezet bij een acute blessure. Of bij de nabehandeling ervan. Taping zetten we meestal in als een goede aanvulling op andere behandelingen.

Tapen? Lees hier wat de mogelijkheden zijn? →

Siliconen orthese

Een orthese is een op maat gemaakt ‘stukje’ dat op, onder en/of tussen de tenen wordt gelegd. Met dit hulpmiddel, gemaakt van siliconen, helpen we om jouw tenen te corrigeren en/of de druk te verlagen.

Hoe worden siliconen ortheses gemaakt en waarvoor? →

Voetbehandeling

Heb je last van jouw voeten en/of tenen? Bijvoorbeeld door een likdoorn, een wond, ingegroeide nagel of huidklachten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag van jouw klachten af.

Last van drukplekken, eeltvorming, ingegroeide nagel? Lees snel verder →

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!


Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker