Podoloog in Assen

Op zoek naar een podoloog in Assen? 

Dan ben je bij Voetstuk aan het juiste adres.

 

Podoloog of podotherapeut: Wat is het verschil?

Ben je op zoek naar een podoloog in Assen? Of toch liever een podotherapeut? Het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog zit met name in de opleiding die is genoten. Podotherapeut is een beschermde titel en kan alleen verkregen worden door het volgen van een HBO opleiding. Podoloog is geen beschermde titel. Iedereen mag zichzelf dus een podoloog noemen. Een podoloog heeft vaak een cursus gevolgd. Om kwaliteit te waarborgen, werken er bij Voetstuk uitsluitend podotherapeuten. Zo weten we zeker dat ons team goed geschoold is en de zorg en kennis kan bieden die jij nodig hebt.

Podotherapie in Assen 

Bij Voetstuk kun je terecht voor podotherapie in Assen. Een podotherapeut is een expert in lopen en bewegen. Wij bieden verschillende behandelingen, afhankelijk van jouw klachten en situatie. Wij helpen voornamelijk bij pijnklachten in de voet, rug, benen en knie. Wil jij weer pijnvrij bewegen en direct een afspraak maken voor podotherapie? Je bent welkom bij een van onze locaties.

Wat doet een podoloog? 

Zoals gezegd, werken er in onze praktijk podotherapeuten. Hun doel: zorgen dat jij klachtenvrij door het leven gaat. Zij kunnen je helpen om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Onze podotherapeuten zijn hoogopgeleid en gespecialiseerd in het zoeken naar de oorzaak van pijnklachten tijdens het bewegen. Pas als de podotherapeut weet wat er aan de hand is, kan deze je op de juiste manier adviseren. Denk aan het behandelen van huidproblemen, nagelproblemen of wonden die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld chronische ziektes zoals diabetes of reuma.

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden die we bij Voetstuk aanbieden. Bijvoorbeeld een op maat gemaakte zool, oefeningen of een orthese. Ook een tijdelijke behandeling behoort tot de mogelijkheden, zoals taping, vilttherapie, wondbehandeling, behandeling van ingegroeide nagels etc. Sommige klachten ontstaan door een onderliggende oorzaak zoals diabetes, reuma of oncologie. 

Hieronder kun je lezen welke methoden een podoloog zoal kan in zetten. Maar dit is natuurlijk niet alles. Ook is een methode soms niet voldoende. In dat geval zoeken wij naar een juiste combinatie. Voorop staat dat wij met jou zoeken naar een passende oplossing voor de behandeling van je klachten.

 

Wil je advies van één van onze podologen? Maak dan direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Steunzolen en Correctiezolen

Een uitkomst bij een afwijkende stand van de voet. Steunzolen (ook wel correctiezolen of podotherapeutische zolen genoemd) maken we zelf. Zo zorgen we ervoor dat ze de optimale ondersteuning, correctie of verlichting bieden.

Maatslippers en pantoffels

Heb je steunzolen nodig? Het beste is om ze bijna altijd te dragen. Ook op warme dagen en in huis. Daarom maken wij zelf slippers en pantoffels op basis van jouw zool. Een mooie en waardevolle aanvulling op jouw schoenencollectie.

Benieuwd naar onze maatslippers? Klik hier →

Drukvrij leggen

Heb je last van een wond, likdoorn, wrat of drukplek op je voet? Dat kan behoorlijk zeer doen. Om de druk op je voet te verdelen kunnen we vilt plaatsen. Het is een tijdelijke oplossing in afwachting van drukverdelende steunzolen.

Lees hier wat je met vilt al niet kunt doen? →

Tape

Taping is een manier om spieren en/of gewrichten te ondersteunen. Het wordt vaak ingezet bij een acute blessure. Of bij de nabehandeling ervan. Taping zetten we meestal in als een goede aanvulling op andere behandelingen.

Tapen? Lees hier wat de mogelijkheden zijn? →

Siliconen orthese

Een orthese is een op maat gemaakt ‘stukje’ dat op, onder en/of tussen de tenen wordt gelegd. Met dit hulpmiddel, gemaakt van siliconen, helpen we om jouw tenen te corrigeren en/of de druk te verlagen.

Hoe worden siliconen ortheses gemaakt en waarvoor? →

Voetbehandeling

Heb je last van jouw voeten en/of tenen? Bijvoorbeeld door een likdoorn, een wond, ingegroeide nagel of huidklachten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag van jouw klachten af.

Last van drukplekken, eeltvorming, ingegroeide nagel? Lees snel verder →

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!


Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker