Voet en onderbeen klachten

Lees hier meer over diverse (pijn)klachten aan voeten en onderbenen

Pijnklachten aan je hiel en achtervoet

Hielspoor

Ervaar je scherpe pijn rond je hiel? Of juist stram of stijf gevoel? Lees hier meer over hielspoor klachten. Een aandoening die meestal bij volwassenen voor komt.

Lees hier meer over hielspoor →

Peesplaat ontsteking

Een veel voorkomende klacht bij volwassenen. Dit uit zich in diverse klachten. Lees onze blog over deze peesplaat ontsteking. Ook wel fasciitis plantaris genoemd.

Lees hier meer over peesplaat ontsteking →

Morbus sever

Kinderen die veel bewegen hebben hier regelmatig last van. Het gaat om een irritatie van de groeischrijf van het hielbeen.

Lees hier meer over morbus sever →

Achillespeesklachten (Achillespeestendinopathie)

De achillespees hecht aan achter op het hielbeen en kan zorgen voor een zeurende en trekkende pijn. Dit is een veelvoorkomende klacht bij zowel mannen als vrouwen. De achillespees heeft een belangrijke functie in onze loopbeweging, als hij het niet doet dan is dat erg vervelend.

Lees hier meer over achillespeestendinopathie →

Tarsaal tunnelsyndroom

Bij beknelling van de zenuw in de tarsale tunnel ontstaat er vaak een branderig/tintelend en/of doof gevoel in de voet en enkel aan de binnenzijde. Deze pijnklachten kunnen soms zelfs toenemen in rust.

Lees hier meer over tarsaal tunnelsyndroom →

Botuitsteeksel achterzijde voet (Haglundse exostose)

Een botuitsteeksel op de achterzijde van je hielbeen kan vervelende klachten geven. Stekende pijn op het botuitsteeksel zelf, of beknelling in de schoenen. Vaak gaat deze klacht gepaard met een achillespeesirritatie.

Lees hier meer over haglundse exostose →

Pijnklachten aan je voorvoet

Mortonse neuralgie

De achillespees hecht aan achter op het hielbeen en kan zorgen voor een zeurende en trekkende pijn. Dit is een veelvoorkomende klacht bij zowel mannen als vrouwen. De achillespees heeft een belangrijke functie in onze loopbeweging, als hij het niet doet dan is dat erg vervelend.

Lees hier meer over mortonse neuralgie →

Scheve grote teen (Hallux abductovalgus)

Hallus valgus, of ook wel scheve grote teen kan vervelend zijn. Het scheef gaan van de teen gebeurd vaak geleidelijk. De scheefstand kan zorgen voor een beperkte afwikkeling van de voet. De knobbel die ontstaat op de binnenzijde van de voet kan zorgen voor pijnklachten.

Lees in onze blog meer over de hallux abductovalgus →

Voorvoetklachten / doorgezakte voorvoet

Voorvoetklachten kunnen erg vervelend zijn. Er kan sprake zijn van tintelingen of doofheid, branderige voorvoeten, het gevoel dat de sok dubbel zit, hele warme of juist hele koude voeten. Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?

Lees meer over voorvoetklachten in onze blog →

Pijn onder de bal van je voet achter de grote teen: Sesamoïditis

Sesamoïditis is een ontsteking aan de sesambeentjes onder het grote teen gewricht. Dit kan pijn geven rond je grote teen gewricht.

Lees hier meer over sesamoïditis →

Klauwtenen of hamertenen

Bij een klauwteen zijn de gewrichten van de teen naar beneden gebogen, dit kan zorgen voor een bewegingsbeperking en drukplekken.

Lees hier meer over klauw en/of hamertenen →

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!


Scroll naar top
× Chat nu met een medewerker