Voetklachten

Lees hier meer over diverse (pijn)klachten aan voeten

 

Pijn aan je hiel en achtervoet

Hielspoor

Ervaar je scherpe pijn rond je hiel? Of juist stram of stijf gevoel? Lees hier meer over hielspoor klachten. Een aandoening die meestal bij volwassenen voor komt.

Lees hier meer over hielspoor →

Peesplaatontsteking

Een veel voorkomende klacht bij volwassenen is een peesplaatontsteking. Dit uit zich in diverse klachten. Lees meer over de peesplaatontsteking, ook wel fasciitis plantaris genoemd.

Lees hier meer over peesplaatontsteking (fasciitis plantaris) →

Hielpijn bij kinderen (Morbus sever)

Kinderen die veel bewegen hebben regelmatig last van. morbus server Het gaat om een irritatie van de groeischrijf van het hielbeen.

Lees hier meer over morbus sever →

Botuitsteeksel achterzijde voet (Haglundse exostose)

Een botuitsteeksel op de achterzijde van je hielbeen kan vervelende klachten geven. Stekende pijn op het botuitsteeksel zelf, of beknelling in de schoenen. Vaak gaat deze klacht gepaard met een achillespeesirritatie.

Lees hier meer over haglundse exostose →

Pijn achter je hak (Achillespeestendinopathie)

De achillespees hecht aan achter op het hielbeen en kan zorgen voor een zeurende en trekkende pijn. Dit is een veelvoorkomende klacht bij zowel mannen als vrouwen. De achillespees heeft een belangrijke functie in onze loopbeweging, als hij het niet doet dan is dat erg vervelend.

Lees hier meer over achillespeestendinopathie →

Pijn rond je enkel

Pijn aan de binnenzijde van je enkel (Tarsaal tunnelsyndroom)

Bij beknelling van de zenuw in de tarsale tunnel ontstaat er vaak een branderig/tintelend en/of doof gevoel in de voet en enkel aan de binnenzijde. Deze pijnklachten kunnen soms zelfs toenemen in rust.

Lees hier meer over tarsaal tunnelsyndroom →

Pijn aan de buitenzijde van je enkel (Sinus tarsi syndroom)

Door een enkelverzwikking en/of afwijkende voetstand kan er een irritatie in de sinus tarsi ontstaan. Dit geeft pijnklachten aan de buitenzijde van de enkel, welke meestal ’s ochtends of bij langer belasten aanwezig zijn. 

Lees hier meer over het sinus tarsi syndroom →

Pijn in je voorvoet 

Pijnlijke sesambeentjes (Sesamoïditis)

Sesamoïditis is een ontsteking aan de sesambeentjes onder het grote teengewricht. Dit kan pijn geven rond je grote teengewricht.

Lees hier meer over sesamoïditis →

Pijnlijke voorvoet (Mortonse Neuralgie)

Mortonse neuralgie is een zenuwbeknelling tussen twee middenvoetsbeentjes. De beknelde zenuw raakt hierdoor geïrriteerd. 

Lees hier meer over mortonse neuralgie →

Zenuwpijn tussen je grote en tweede teen

Zenuwpijn tussen je tweede en grote teen typeert zich als scherpe stekende pijn. Dit wordt veroorzaakt doordat de zenuw wordt afgekneld.

Lees hier meer over zenuwpijn tussen je tweede en grote teen →

(Pijn)klachten in je tenen

Stijve grote teen (Hallux limitus of rigidus)

Als je grote teen stijf is bij het bewegen naar boven en naar beneden dan kan het zijn dat er sprake is van een hallux limitus of een hallux rigidus. 

Lees hier meer over een hallux limitus of rigidus →

Teen uit de kom (luxatie)

Wat als je tenen uit de kom zijn? Dat is zeer pijnlijk. Soms lijkt het alsof ze uit de kom zijn omdat je bijvoorbeeld klauw of hamertenen hebt. Maar als hij echt uit de kom is, is dat knap pijnlijk. 

Lees hier meer over tenen uit de kom →

Zandteen of volleybalteen

Een zandteen wordt een volleybalteen genoemd omdat dit vaak gebeurd bij beachvolleybal. Je grote teen klapt dan dubbel doordat die in het zand blijft steken. Het kapsel van het gewricht wordt dan maximaal opgerekt. 

Lees hier meer over een zandteen of volleybalteen →

Klauwtenen of hamertenen

Bij een klauwteen zijn de gewrichten van de teen naar beneden gebogen, dit kan zorgen voor een bewegingsbeperking en drukplekken.

Lees hier meer over klauw en/of hamertenen →

Hallux abducto valgus (scheefstand grote teen)

Gaat je grote teen aan één kant of beide kanten steeds meer naar binnen draaien, dan kan er sprake zijn van een hallux abducto valgus. Dit kan pijnklachten geven tijdens het lopen en dragen van schoenen. Ook kan het lastig worden om een goedpassende schoen te vinden. 

Lees hier meer over een hallux abducto valgus →

Schimmelinfectie nagel

Zijn één of meerdere nagels aan je voet veranderd van kleur en vorm? Mogelijk is er sprake van een schimmelinfectie aan de nagels. Door de aantasting van de nagel schaamt u zich misschien om uw voeten in het openbaar te laten zien. Mogelijk kunnen er ook pijnklachten door de nagels ontstaan. 

Lees hier meer over een schimmelinfectie van de nagel →

Schimmelinfectie voet

Heb je last van een jeukende, schilferige en/of rode huid aan de voet of zwemmerseczeem tussen de tenen? Dan is er mogelijk sprake van een schimmelinfectie aan de voet. 

Lees hier meer over een schimmelinfectie van de voet →

Ingegroeide nagel

Een ingegroeide nagel ontstaat wanneer de nagelrand of een scherpe punt van de nagel te veel druk in de nagelwal veroorzaakt of in de nagelrand snijdt. Hierdoor ontstaat er een irritatie of ontsteking van de nagelwal wat erg pijnlijk kan zijn. Een ingegroeide nagel kan aan alle nagels voorkomen, maar komt het vaakst voor aan de grote teen. 

Lees hier meer over een ingegroeie nagel en de behandelmogelijkheden →

Tailor’s bunion

Bij een tailor’s bunion is er sprake van een verdikking van het vijfde teengewricht. Dit kan klachten geven bij het dragen van schoenen doordat je voet breder wordt. 

Lees hier meer over een tailor’s bunion →

 

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!


Waar heb jij pijn?

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker