Rugklachten

Lees hier meer over diverse (pijn)klachten in je rug

Rugklachten komt veelvuldig voor. De een heeft onderin zijn rug last de ander wat hoger. Soms lijken de rugklachten meer op bil of nekklachten.  De rug is een complex deel van het lichaam. Je rug bestaat uit botten, spieren, zenuwen en andere weefsels, en het is vatbaar voor verschillende soorten problemen die pijn kan veroorzaken.

De podotherapeut is gespecialiseerd in houdingsklachten. Zo ook rugklachten. Niet alle rugklachten kunnen evengoed behandeld worden door de podotherapeut. Maar een verkeerde houding kan je blessures of pijnklachten in stand houden.

Op deze pagina lees je beschrijvingen over veelvoorkomende rugproblemen. 

 

Pijnklachten in je rug

Beenlengteverschil

Pijn in je onderrug kan veroorzaakt worden door een beenlengteverschil en/of bekkenscheefstand. Hoe ontstaat dit en wat is het verschil? 

Lees hier meer over een beenlengteverschil →

Kanaalstenose

Heb je van de arts te horen gekregen dat je last hebt van kanaalstenose? Lees hier meer over wat een podotherapeut voor jou kan betekenen.

Lees hier meer over kanaalstenose →

Core-stability

Een verminderde core-stability kan een scala aan klachten veroorzaken. Wat betekent een verminderde core-stability en wat kun je eraan doen? 

Lees hier meer over core-stability →

SI-dysfunctie

Klachten aan het SI-gewricht uiten zich door pijn in de lage onderrug en bilregio. Soms kan de pijn uitstralen naar één van je benen. Vooral opstaan, lang staan of lopen verergeren de klachten.

Lees hier meer over SI-dysfunctie →

Hernia

Een hernia zorgt voor uitstralende pijn in de benen en kan daarnaast ook krachtsvermindering geven. Soms kan een podotherapeut bijdragen aan het versnellen van het herstel. 

Lees hier meer over een hernia →

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!


Waar heb jij pijn?

Scroll naar boven
× WhatsApp