Meniscusklachten

Wat is het? En wat kun je eraan doen?

 

Wat zijn meniscusklachten?

De meniscus heeft als functie het geven van stabiliteit tijdens het lopen en is daarnaast belangrijk voor de schokdemping. Bij meniscusklachten is de meniscus geïrriteerd of is voor een deel gescheurd. Afhankelijk van de meniscus schade ontstaan pijnklachten aan de binnen- of buitenkant van de knie. Doordat het loszittende deel van de meniscus van zijn plek komt kan de knie op slot schieten, waardoor het buigen van de knie niet mogelijk is. Wanneer de meniscus beschadigd is worden krachten niet goed opgevangen en ontstaat instabiliteit in de knie. Vaak is meniscusklachten te herkennen aan:

  • Pijn in de knie
  • Slotklachten
  • Klikkend gevoel in de knie
  • Buigen van de knie pijnlijk zoals bij traplopen
  • Instabiel gevoel in de knie

Oorzaken

Meniscusklachten kunnen ontstaan door een verdraaiing in de knie naar binnen of buiten. Daarnaast worden meniscusklachten vaak gezien bij sporten als skiën, voetbal en volleybal doordat bij deze sporten veel belasting van de knie wordt gevraagd. Een andere oorzaak voor het ontstaan van meniscusklachten is slijtage van de meniscus naarmate we ouder worden.

Wat te doen?

Bij Voetstuk kan voor meniscusklachten de instabiliteit van de knieën behandeld worden met steunzolen. De steunzolen corrigeren de voet- en kniestand en zorgen voor betere drukverdeling in de knie, waardoor voor meer stabiliteit in de knie wordt gezorgd.

Zet je eerste stap naar pijnvrij bewegen. Klik hier voor het maken van een afspraak →

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!


Waar heb jij pijn?

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker