Jumper’s knee

Wat is het? En wat kun je eraan doen?

 

Wat is jumper’s Knee?

Jumper’s knee is een peesblessure in de knie. De pijnklachten ontstaan vaak bij sporters die zich vaak afzetten om te springen (hoogspringen, basketbal, volleybal en verspringen). Bij het springen wordt veel kracht gevraagd van de spieren rondom de knie voor stabiliteit. Op het moment dat de intensiteit van het sporten toeneemt kan de kniepees overbelast raken met als gevolg pijnklachten die bekend staan als jumper’s knee.

Jumper’s knee geeft vaak de volgende klachten

  • Een zeurende of stekende pijn voorzijde knie (net onder de knieschijf)
  • Soms is vochtophoping rond de knie aanwezig
  • Pijnklachten bij sportactiviteiten en na verloop van tijd ook aanwezig tijdens het dagelijks leven

Oorzaken

Jumper’s knee kan veroorzaakt worden door de explosieve belasting op de knie tijdens springen. Vaak ontstaat Jumper’s knee als gevolg van overbelasting van de kniepees. Schoenen met onvoldoende schokdemping kunnen bijdragen aan het ontstaan van jumper’s knee.

Wat te doen?

Bij Voetstuk behandelen we jumper’s knee meestal met steunzolen, taping, oefentherapie en advies. De steunzolen zorgen voor een goede demping, statiek en dynamiek voor de voet en knie. Je zorgt met de steunzolen voor minder krachten op de kniepees zodat de pees rust krijgt. Daarnaast adviseren we je vaak om sportschoenen te dragen die stevig zijn en voldoende demping hebben.

Zet je eerste stap naar pijnvrij bewegen. Klik hier voor het maken van een afspraak →

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!


Waar heb jij pijn?

Scroll naar boven
× WhatsApp