De oorzaak van pijn in je been

Met welke klachten loop jij rond? Vind meer informatie in onze pijnwijzer.

Pijn in je been is een veelvoorkomend probleem voor jong en oud en kan verschillende oorzaken hebben. De pijn kan dof, constant, scherp of stekend zijn. Sommige mensen hebben een branderig gevoel. De locatie van de pijn kan variëren. Het is belangrijk om de oorzaak van de pijn in je been te achterhalen. Onze podotherapeuten doen een uitgebreid onderzoek. Lees hier meer over onze werkwijze. Op deze pagina kun je informatie lezen over veelvoorkomende oorzaken van pijn in je been.

Pijnklachten in je been

Scheenbeenvlies ontsteking (MTSS of shin splints)

Heb je last van een diffuse scherpe, zeurende pijn op de binnen/voorzijde van je scheenbeen? Deze pijn neemt vaak toe tijdens of na het sporten. De pijn ontstaat meestal bij sporten waarbij een hoge kracht wordt geleverd zoals hardlopen, springen, hordelopen etc. 

Lees meer over MTSS/shin splints →

Etalagebenen (claudicatio intermittens)

Etalagebenen typeren zich door een krampend gevoel in de benen tijdens het lopen. Door even stil te staan trekt het krampend gevoel weg waardoor je weer verder kunt lopen. Wat zijn etalagebenen precies en waaraan kun je het herkennen? 

Lees meer over claudicatio intermittens →

Zweepslag

Je voelt ineens een scherpe pijn in de kuit, alsof iemand met een zweep tegen je kuit slaat. Soms is een knapje hoorbaar waarna een scherpe pijn ontstaat. Je hebt veel pijn en lopen lukt niet meer. Wat is een zweepslag en wat kan je eraan doen?

Lees meer over zweepslag  →

Podotherapeut

Het compartiment syndroom

Heb je weleens pijn of een gespannen gevoel in je onderbeen? Deze pijn ontstaat meestal tijdens of na het sporten. De pijn ontstaat vaak bij een plotselinge verhoogde trainingsintensiteit waar je spieren niet aan gewend zijn.

Lees meer over het compartimentsyndroom →

Insertietendinopathie pes anserinus

Heb je last van stijfheid in de ochtend en pijn aan de binnenkant van je knie? Deze pijn is meestal aanwezig wanneer je je knie vaak moet buigen, zoals bij het traplopen.

Lees meer over insertietendinopathie pes anserinus →

Quadriceps,Male,Muscles,-,Anatomy,Muscle,Isolated,On,White,-

Overbelasting quadriceps

Heb je weleens pijn aan de voorkant van je knie of bovenbeen? Deze pijn ontstaat vaak tijdens het wandelen of sporten doordat je bovenbeenspieren zorgen voor kracht en stabiliteit van je knie en heup.

Lees meer over overbelasting quadriceps →

Hamstrings,-,Anatomy,Muscle,Isolated,On,White,-,3d,Illustration

Overbelasting hamstrings

Heb je weleens pijn of een strak gevoel aan de achterkant van je bovenbeen? Deze pijn ontstaat vaak tijdens het zitten of bukken. De pijn ontstaat ook vaak bij sporten waarbij je vaak moet sprinten.

Lees meer over overbelasting hamstrings →

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!


Waar heb jij pijn?

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker