Voetbehandeling 

 

Door studenten podotherapie

 

Voetbehandeling door studenten, een win-win situatie?

Voetstuk Podotherapie is een leerwerkbedrijf. Wij streven ernaar om podotherapeutische zorg op een zo hoog mogelijk niveau aan te bieden. Wij zijn daarom trots op onze studenten podotherapie. Zij krijgen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen binnen onze praktijk. Maar daarvoor hebben we jou ook nodig. 

Wil jij je nagels laten knippen en eelt verwijderen? Dat kan nu tegen een gereduceerd tarief bij een van onze studenten podotherapie. U betaald voor zo’n behandeling slechts €25,-. De studenten worden begeleid door een van onze ervaren podotherapeuten. Ze staan er dus niet alleen voor.

Bij Voetstuk werken regelmatig studenten die de opleiding podotherapie volgen. Zij volgen de HBO opleiding podotherapie in Enschede of Eindhoven. De overige dagen in de week werken ze bij Voetstuk. Zo leren kunnen ze gelijk de geleerde kennis toepassen in de praktijk.

We laten studenten natuurlijk niet zomaar aan het werk. Ze moeten al een deel van het curriculum hebben doorlopen. Zij zijn daarom al prima in staat om een voetbehandeling uit te voeren. Als u voor de eerste keer een afspraak maakt hiervoor zal er een podotherapeut meekijken om een behandelplan op te stellen voor u. Het kan zijn dat uw voeten niet geschikt zijn voor de behandeling bij een van onze studenten, in dat geval verwijzen we u naar een een (medisch) pedicure met wie we veel samenwerken. 

Behandelmogelijkheden pedicure

Naar aanleiding van het gesprek en het onderzoek stelt de podotherapeut een behandelplan vast. Dit behandelplan wordt met jou besproken. Een behandeling bij de student podotherapie kan bestaan uit:

 • Verwijderen overmatig eeltvorming
 • Verwijderen likdoorns, eksterogen en andere vormen van pitjes onder je voeten.
 • Behandelen van wratjes
 • Knippen van nagels
 • Behandelen ingegroeide teennagels
 • Behandelen van schimmelnagels of kalknagels
 • Behandelen van kloven rond je hielen
 • Behandelen droge huid
 • Advies geven over huidverzorging
 • Behandelen van voeten bij diabetespatiënten
 • Behandelen van voeten bij reumatische patiënten
 • Behandelen van voeten bij oncologische patiënten
 • Reparatie van gebroken nagels

Pedicurebehandeling

Een behandeling van de student podotherapie kan bestaan uit het knippen van nagels, verwijderen van eelt en/of likdoorns. Dit alles kan nodig zijn om je weer pijnvrij te laten lopen. Of omdat je graag wil dat je voeten er weer gezond en fris uitzien. Ook kunnen zij schimmelnagels behandelen. Daarnaast is het mogelijk om een nagel te repareren met gel.

Als het nodig is kunnen de studenten ook aanvullende behandelingen uitvoeren zoals het maken van een orthese om de stand van je tenen te corrigeren of druk te verminderen. Deze orthese zal altijd in samenspraak met de podotherapeut worden gemaakt. 

Heb je last van ingegroeide teennagels dan kan je ook bij onze studenten terecht. Bij een ingegroeide teennagel wordt gekeken of er een stukje nagel weggeknipt moet worden zodat er meer ruimte is om de teennagel te kunnen begeleiden in de juiste groeirichting. Om de teennagel te begeleiden wordt er soms een soort gum onder de nagel gelegd, of er wordt een nagelbeugel geplaatst. Ook deze behandelingen zullen onder supervisie van een podotherapeut worden uitgevoerd.

Let wel het gaat om een tijdelijke situatie. Deze behandeling zijn om ervoor te zorgen dat onze studenten vaardigheden op doen met het uitvoeren van voetbehandelingen. Zodra ze zijn afgestudeerd zullen we u verwijzen naar een pedicure.

 

Afspraak maken?

Wil jij ook graag weer gezonde voeten? Maak een afspraak bij een van onze (student) podotherapeuten voor mooie gezonde voeten. Tot gauw!

Judith van Dorst student podotherapie

Sanne van den Tol student podotherapie

Scroll naar boven
× WhatsApp