Pedicure

 

 

Samenwerken voor goede voetzorg

Kosten en vergoedingen

Sinds 1 januari 2015 heeft de podotherapeut een coördinerende rol in de diabetische voetzorg. Naast de podotherapeutische zorg die de podotherapeut levert  aan patiënten met diabetes in de eerste en tweede lijn, werken wij samen met meerdere pedicures. Pedicures verwijderen eelt, knippen nagels, verwijderen likdoorns en hebben daarmee niet alleen een verzorgende en educatieve rol, maar zijn ook een belangrijke schakel in de diabetische voetzorg, omdat zij vaak wonden als eerst signaleren. De pedicure verwijst bij wonden dan ook door naar de podotherapeut.

Patiënten met diabetes komen eenmaal per jaar bij de podotherapeut voor het vaststellen van het zorgprofiel. Dit gebeurd middels een podotherapeutische onderzoek. Aan de hand van dit onderzoek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld waarin het aantal pedicure behandelingen per jaar wordt opgeschreven. Soms is het noodzakelijk om vaker bij de podotherapeut te komen.

In regio Groningen hebben we ook te maken met het GHC (Groninger Huisartsen Coöperatie). De huisartsen die zijn aangesloten bij het GHC zullen zelf het zorgprofiel opstellen voor de patiënten met diabetes. Zij verwijzen in geval van zorgprofiel 2 en 3 zelf door naar een medisch pedicure. In geval van zorgprofiel 4 sturen zij eerst door naar een podotherapeut. Deze kan dan voor verdere behandeling weer doorsturen naar een (medisch) pedicure.

De medisch noodzakelijke zorg wordt vergoed uit de basisverzekering. Op ketenzorg is geen eigen risico van toepassing.

DM-voetzorg

Wij werken met het programma DM-Voetzorg. Hierin kunnen pedicure en podotherapeut gemakkelijk behandelverslagen en het zorgprofiel uitwisselen. De pedicure kan in deze omgeving de declaraties insturen.

Ben je pedicure en nog niet bij ons aangesloten. Meld je dan nu kosteloos aan bij onze praktijk. Na goedkeuring ontvang je bericht van ons. www.voetstuk.dmvoetzorg.nl

Uitleg DM voetzorg