Sigrid Frankena

bleef tijdens haar stage hangen en is niet meer weggegaan

 

Podotherapeut, onderzoeker hardloopanalyses en volleyballers

‘Ik kwam twee jaar voor ik afstudeerde bij Voetstuk podotherapie terecht omdat ik een stageplek nodig had. En ik ben er niet meer weggegaan. Ik heb bewust voor dit vak gekozen. Het was dit of fysiotherapeut. Ik wilde graag in de zorg werken en dan met name op het gebied van beweging. En het was de juiste keus. Je hebt als podotherapeut heel vaak succes in je werk en daar word je blij van. Af en toe is er een erg uitdagende casus en daar word je extra blij van. Zoals degene die bij me kwam met pijn. De conclusie van de arts was artrose en daar is geen behandeling voor. Er zat inderdaad artrose in de enkel, maar door een steunzool te maken die de druk wegneemt, wandelt deze persoon nu weer met gemak tien kilometer. Zulke successen blijven je bij.
Als onderzoeker hardloopanalyse kijk ik waar klachten bij hardlopers vandaan komen. Bijvoorbeeld door ze op een loopband te zetten waarbij ik op de computer kan zien hoe de afwikkeling van de voet is, hoe groot de passen zijn, waar de knelpunten zitten.
Werken bij Voetstuk is in meerdere opzichten heel leuk. We hebben niet alleen een heel fijn en gezellig team, maar we werken ook met de nieuwste apparatuur. Daardoor kun je gewoon goed je werk doen.


Mensen kunnen me tegenkomen op onze locaties in Assen en Nieuwe Pekela. En één keer per maand werk ik op de zaterdag, voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om door de week te komen. En als ik niet aan het werk ben? Dan speel ik volleybal, ben ik lekker in huis bezig of aan het mountainbiken.’

← Terug naar het team van Voetstuk

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker