Brigitte Kats

vindt de diversiteit zeerwaardevol

 

Podotherapeut en echografist

‘Aanvankelijk wilde ik juf worden, maar dat veranderde al snel in podotherapeut. Mijn moeder is medisch pedicure en dat wekte mijn belangstelling voor het vak. Meteen na de middelbare school ben ik de opleiding voor podotherapeut gaan doen. Na mijn afstuderen leek het me goed om een tijdje iets heel anders te gaan doen, dus ben ik op mijn 22ste naar Cambodja gegaan. Daar heb ik zo’n 7 maanden doorgebracht als vrijwilliger. Ik vond het een heel bijzondere ervaring. Ik heb er vooral geleerd te luisteren zonder meteen een oordeel te vormen. Dat doe ik in mijn werk nog steeds. Luisteren en observeren. Laat iemand maar vertellen wat er aan de hand is, dan krijg je als behandelaar de meeste informatie.

Het werk als podotherapeut ligt me heel goed, het past echt bij me. Het is zo divers! Het is creatief, medisch, sociaal en je zit niet de hele dag achter de computer. Het is ook administratief. En daar heb ik dan wel wat minder mee, maar dat moet ook gebeuren.

Het omgaan met de klanten, luisteren naar wat er aan de hand is en dan soms heel creatief zijn om met een oplossing te komen; dat is precies wat me trekt.

Vorig jaar heb ik de opleiding voor echografie afgerond, daar ben ik me steeds meer op aan het toeleggen. In mijn vrije tijd probeer ik te sporten, recreatief wielrennen vind ik leuk, net als zwemmen. Maar ook heb ik sinds een tijdje een moestuin. Sla uit eigen tuin is het allerlekkerst, heb ik ontdekt!’

Tot gauw in Assen of Stadskanaal!

← Terug naar het team van Voetstuk

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker