Prijslijst en betalingsvoorwaarden

 

 

 

Wat u betaalt en wat de voorwaarden zijn.

Transparant

Wij willen graag transparant zijn en hebben daarom onze prijslijst voor u gepubliceerd. Zo komt u niet voor vervelende verassingen te staan.

In veel gevallen wordt podotherapie vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Als het gaat om medisch noodzakelijke voetzorg zoals bijvoorbeeld voor mensen met diabetes mellitus (suikerziekte) worden de behandelingen veelal vanuit uw basisverzekering vergoed. Voor meer informatie over vergoedingen lees hiervoor onze pagina vergoedingen overzicht.

Infomedics

Wij werken met Infomedics. Infomedics is een factoring bedrijf die voor ons de facturen stuurt naar uw verzekeraar en naar u. Zo houden wij meer tijd over voor voor uw behandeling.

Dit betekend dat Infomedics Informatie over u ontvangt. Uiteraard zijn hier de nodige verwerkers-overeenkomsten voor opgesteld. Zodat uw privacy volledig gewaarborgd blijft. Meer informatie over Infomedics? Klik op het logo om naar hun website te gaan.

Legitimatieplicht

Veelal proberen wij rechtstreeks te declareren bij uw verzekeraar. In het geval van basisverzekerde voetzorg (zoals bij diabetische voetzorg) doen wij dat zelf. In het geval dat u zorg uit de aanvullende verzekering komt (zoals bij steunzolen) dan doet Infomedics dat voor ons. U ontvangt dan alleen een factuur van het restbedrag.

U bent verplicht zich te legitimeren als u bij ons zorg afneemt. Indien u gebruik maakt van verzekerde voetzorg zullen wij uw BSN nummer en document nummer vastleggen om verzekeringsfraude tegen te gaan. Leest u meer over het vastleggen van documentnummers en BSN nummers op de website van de overheid. Klik daarvoor op de afbeelding hiernaast. Indien u niet gebruik wilt maken van verzekerde zorg is het niet nodig om uw documentnummer vast te leggen.

Code’s en omschrijving op factuur

Vanuit Zorgverzekeraars Nederland (NZa) zijn wij verplicht om op uw factuur gebruik te maken van de hierna te noemen codes:

9100 (onderzoek/consult/therapie podotherapeut), 9101 (podotherapeutische zolen), 9102 (orthesen podotherapeut), 9103 (reparatie/correctie podotherapeut) en 9104 (instrumentele (wond) behandeling).

Al onze verrichtingen zoals in de prijslijst omschreven zijn gekoppeld aan een van bovengenoemde codes. Dit stelt ons in staat om de facturen via Infomedcis rechtstreeks via uw zorgverzekeraar te laten verlopen. Indien u een restnota thuis ontvangt zal uw behandeling dus als omschrijving een van deze code’s bevatten.

Prijslijst

Onderstaande prijzen zijn exclusief uw verzekerde bijdrage. Wilt u weten wat u vergoed krijgt van uw zorgverzekering? Klik dan bovenaan op vergoedingenoverzicht voor meer informatie.

Podotherapeutisch onderzoek en steunzolen

Podotherapeutisch onderzoek naar de oorzaak van uw klachten: €69,-

Podotherapeutisch onderzoek inclusief directe behandeling en/of therapie: €69,-

Podotherapeutische zolen: €120,-

Podotherapeutisch onderzoek + Steunzolen + nacontrole: €228,-

Jaarlijkse controle + steunzolen: €189,-

Voetbehandeling en nagelbeugels

Instrumentele (voet) behandeling: €39,-

Nagelbeugel eerste keer: €20,-

Herplaatsen nagelbeugel: €7,50

Orthesen

Orthese klein: €15,-

Orthese middel: €24,-

Orthese groot: €54,50