Pedicure (medisch)

Voor mooie en gezonde voeten

 

Persoonlijke aandacht

Elke behandeling is anders, geen voet is hetzelfde. Bij Voetstuk staat persoonlijke aandacht voorop. Dat merk je in alles: we verdiepen ons in jouw klacht en het is ons doel om de oorzaak van de klacht te ontdekken. Vervolgens gaan we er alles aan doen om de pijn die je ervaart te verminderen of, nog beter, helemaal weg te nemen. Lees hier meer wat de medisch pedicure voor jou kan betekenen. 

Goed luisteren

Elke behandeling bij Voetstuk Podotherapie start met een anamnese: een goed gesprek, zo ook bij de medisch pedicure. Onze pedicure luistert naar de klachten en weet de juiste vragen te stellen. De pedicure stelt samen met jou een behandelplan op zodat je weet wat je kan verwachten van de behandeling. Daarnaast heeft de pedicure aandacht voor jou als persoon, niet alleen voor je voeten, want ieder mens is uniek met zijn of haar emoties en verhaal. 

Nog geen afspraak gemaakt?

Maak direct online een afspraak.

Onderzoek

Aan de hand van het eerste gesprek zal de pedicure kijken naar hoe je staat en loopt. De pedicure zal kijken naar hoe je voeten eruitzien, wat voor nagels je hebt, waar eelt zit en hoe ze je voeten het beste kan behandelen. Als je op een bepaalde plek druk of overmatig eeltgroei hebt dan komt dat vaak doordat er op die plek teveel wrijving op je huid is. Daarom beoordeelt de pedicure soms ook je schoenen en kijkt ze naar hoe je loopt. Schoenen die je al langer draagt kunnen wat zeggen over jouw looppatroon. De pedicure bekijkt de slijtage van de zool en of je wel de juiste maat draagt.

Als er bijzonderheden zijn bespreekt de pedicure dit met de podotherapeut, dit kan vaak direct omdat de pedicure altijd een podotherapeut als achterwacht heeft. Meestal start de pedicure gelijk de behandeling. 

Behandelmogelijkheden pedicure

Na aanleiding van het gesprek en het onderzoek stelt de pedicure een behandelplan vast. Dit behandelplan wordt met jou besproken. Een behandeling bij de pedicure kan bestaan uit:

 • Verwijderen overmatig eeltvorming
 • Verwijderen likdoorns, eksterogen en andere vormen van pitjes onder je voeten.
 • Behandelen van wratjes
 • Knippen van nagels
 • Behandelen ingegroeide teennagels
 • Behandelen van schimmelnagels of kalknagels
 • Behandelen van kloven rond je hielen
 • Behandelen droge huid
 • Advies geven over huidverzorging
 • Behandelen van voeten bij diabetespatiënten
 • Behandelen van voeten bij reumatische patiënten
 • Behandelen van voeten bij oncologische patiënten
 • Reparatie van gebroken nagels

Pedicurebehandeling

Een behandeling van de medisch pedicure kan bestaan uit het knippen van nagels, verwijderen van eelt en/of likdoorns. Dit alles kan nodig zijn om je weer pijnvrij te laten lopen. Of omdat je graag wil dat je voeten er weer gezond en fris uitzien. De pedicure behandeld ook schimmelnagels en begeleid jou ook in het zelf behandelen van de schimmelnagels. Daarnaast kan de pedicure gebruik maken van gel om de nagels te repareren of de druk op de teen te corrigeren. 

De pedicure kan in overleg met jou een orthese maken om de stand van de tenen te corrigeren en/of druk op de teen te verminderen. 

Heb je last van ingegroeide teennagels dan kan je ook bij de pedicure terecht. Bij een ingegroeide teennagel wordt gekeken of er een stukje nagel weggeknipt moet worden zodat er meer ruimte is om de teennagel te kunnen begeleiden in de juiste groeirichting. Om de teennagel te begeleiden wordt er soms een soort gum onder de nagel gelegd, of er wordt een nagelbeugel geplaatst.

 

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan een afspraak, dit kan eenvoudig online of via telefoon. Wij staan je graag te woord.

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker