Voetbehandeling

Wij doen wat nodig is

Voetbehandeling

Heb je last van je voeten en/of tenen door een likdoorn, wond, wrat, ingegroeide teennagel of huidklachten? Dat is vervelend. Wij kunnen je helpen om van je klachten af te komen. Hoe doen wij dat? Door de voeten goed te onderzoeken om de oorzaak van je klachten te achterhalen. Onze bevindingen bespreken wij met jou zodat je altijd op de hoogte bent. Vervolgens kunnen wij je helpen door een voetbehandeling uit te voeren. Tijdens deze behandeling worden onder andere de nagels geknipt en likdoorns verwijdert. Verder kan een ingegroeide nagel druk vrij gemaakt worden. Wonden en wratten worden bekeken en voor zover mogelijk behandeld.

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

 

Likdoorns

Door teveel druk en wrijving op de huid kan er eeltvorming ontstaan. Als dit gewoon een beetje eelt is zoals op onze handen is dat geen probleem. Eeltvorming is een normale  reactie van het lichaam op druk. Het is wel vervelend als het eelt zich gaat opstapelen, dan wordt het eelt naar binnen gedrukt door bijvoorbeeld een schoen, of doordat je erop staat. Het naar binnen gedrukte eelt noemen we een likdoorn. Dit kan behoorlijk pijnlijk zijn. Oorzaken van druk en wrijving kunnen een veranderde voet en/of teenstand zijn of een verkeerde voetafwikkeling.

Wond

Een wond wordt veroorzaakt door druk en wrijving op de huid waardoor de huid beschadigt. Het resultaat van de beschadiging van de huid wordt een wond genoemd die oppervlakkig kan zijn maar ook diepe wonden kunnen voorkomen. Naast druk en wrijving kan verminderde doorbloeding, neuropathie en lang stil liggen (decubitus) het ontstaan van een wond veroorzaken. Mensen met diabetes met sensibele neuropathie hebben een verhoogt risico op het krijgen van een wond.

Herken je één van deze klachten? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Wrat

Een wrat is eigenlijk extra huid dat bovenop de gewone huid groeit. Je kunt een wrat krijgen door besmetting met een virus in bijvoorbeeld zwembaden en sportzalen. Door het virus ontstaat een infectie van de huid waardoor de huidcellen sneller gaan delen en dit veroorzaakt een verdikking van de huid. De wrat kan druk en wrijving geven waardoor er eelt over de wrat heen kan groeien, wat het nog pijnlijker maakt. Wratten komen en gaan vanzelf en daarom is behandeling niet altijd nodig.

Als je toch klachten hebt van de wrat is het verstandig om de wrat wel te behandelen. Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Ingegroeide teennagel

Het ontstaan van een ingegroeide teennagel heeft meerdere oorzaken. Zo kan een ingegroeide teennagel ontstaan door het afscheuren of verkeerd knippen van de nagels. Een afwijkende voetstand kan ook zorgen voor veel druk op de nagel waardoor de nagel kan ingroeien, zoals een afwijkende stand van de grote teen waardoor de teen tegen de tweede teen aandrukt. Ook kan een beperkte beweging in het teengewricht een ingegroeide teennagel veroorzaken. Te smalle schoenen kunnen ook een ingegroeide teennagel veroorzaken door de druk tussen de schoen en de teen. Bij een ingegroeide teennagel drukt namelijk de nagel van de teen in de huid waardoor deze als het ware in de nagel groeit.

Heb je last van een ingegroeide teennagel? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Afspraak maken?

Heb je last van een ingegroeide nagel, overmatig eeltgroei, wratten, likdoorns of andere nagel of huidaandoeningen? Of heb je gewoon een vraag over hoe je het beste je nagels kunt knippen?

Scroll naar top
× Chat nu met een medewerker