Voetbehandeling bij de podotherapeut
Wij doen wat nodig is
Voetbehandeling
Heb je last van je voeten en/of tenen door een likdoorn, wond, wrat, ingegroeide teennagel of huidklachten? Dat is vervelend. Wij kunnen je helpen om van je klachten af te komen.
We starten met een onderzoek om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen. De ene keer is de oorzaak zichtbaarder dan de andere keer. Onze bevindingen bespreken wij met jou, zodat je altijd op de hoogte bent. Vervolgens kunnen wij je helpen door een voetbehandeling uit te voeren.
Tijdens deze behandeling worden onder andere de nagels geknipt en likdoorns verwijdert. Verder kan een ingegroeide nagel drukvrij gemaakt worden. Wonden en wratten worden bekeken en voor zover mogelijk behandeld. Kortom: we nemen de hele voet onder behandeling en zorgen ervoor dat je van deze klachten geen last meer hebt.
Likdoorns
Door teveel druk en wrijving op de huid kan er eeltvorming ontstaan. Als dit gewoon een beetje eelt is zoals op onze handen, is dat geen probleem. Eeltvorming is een normale reactie van het lichaam op druk.
Gaat het eelt zich opstapelen, dan kan het eelt naar binnen gedrukt worden. Bij de voeten kan dit gebeuren doordat je er op staat of door je schoenen. Het naar binnen gedrukte eelt noemen we een likdoorn. Dit kan behoorlijk pijnlijk zijn.
Oorzaken van druk en wrijving kunnen een veranderde voet en/of teenstand zijn of een verkeerde voetafwikkeling.
Likdoorn behandelen
De beste behandeling is voorkomen. Dus draag goed passende schoenen die niet knellen. Eventueel is het nodig om een steunzool aan de schoen toe te voegen. Heb je toch last van een likdoorn? Kom dan langs bij Voetstuk. Wij behandelen de likdoorn en geven advies, zodat je in de toekomst geen last van likdoorns hoef te hebben.
Wonden op de voet
Een wond wordt veroorzaakt door druk en wrijving op de huid, waardoor de huid beschadigt. Het resultaat van de beschadiging van de huid wordt een wond genoemd die oppervlakkig kan zijn. Het is ook mogelijk dat de wond dieper blijkt dan enkel oppervlakkig. Naast druk en wrijving kan verminderde doorbloeding, neuropathie en lang stil liggen (decubitus) het ontstaan van een wond veroorzaken. Mensen met diabetes met sensibele neuropathie hebben een verhoogt risico op het krijgen van een wond.
Herken je één van deze klachten? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.
Wrat behandelen bij de podotherapeut
Een wrat is eigenlijk extra huid dat bovenop de gewone huid groeit. Je kunt een wrat krijgen door besmetting met een virus in bijvoorbeeld zwembaden en sportzalen. Door het virus ontstaat een infectie van de huid waardoor de huidcellen sneller gaan delen en dit veroorzaakt een verdikking van de huid.
De wrat kan druk en wrijving geven waardoor er eelt over de wrat heen kan groeien. Dit maakt een wrat nog pijnlijker maakt. Wratten komen en gaan vanzelf en daarom is behandeling niet altijd nodig.
Als je toch klachten hebt van de wrat is het verstandig om de wrat wel te behandelen. Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.
Ingegroeide teennagel
Een ingegroeide teennagel kan zorgen voor pijn bij het lopen of bewegen. Gelukkig kan een ingegroeide teennagel ook voorkomen en behandeld worden.
Wat is de oorzaak van een ingegroeide teennagel?
Een ingegroeide teennagel kan meerdere oorzaken hebben:
- Afscheuren of verkeerd knippen van de nagels;
- Een afwijkende voetstand, waardoor er veel druk op de nagel komt te staan en de nagel kan ingroeien
- Beperkte beweging in het teengewricht;
- En tot slot te smalle schoenen, door de hoge druk tussen de schoen en de teen.
Lees hier meer over wat wij voor je kunnen betekenen bij een ingegroeide teennagel.