Vilttherapie

Direct drukverdeling op de juiste plaats

 

Wat is vilttherapie?

Vilttherapie wordt door de podotherapeut gebruikt om drukplekken tijdelijk of acuut drukvrij te maken. Bij vilttherapie wordt er vilt geplakt rond de gevoelige plek, om de druk te verlichten. 
 

Vilttherapie valt onder de “tijdelijke therapieën”. Vilttherapie is perfect om gelijk drukverdeling te geven aan een likdoorn, overmatig eelt, wrat, wond of een andere drukplek. Het is echter niet geschikt om langdurig te gebruiken. Ook kunnen we met vilt kleine teen correcties maken. We kunnen er voor kiezen om vilttherapie in te zetten in afwachting van een definitieve therapie. Zoals bijvoorbeeld een steunzool of orthese.

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Likdoorn of eksteroog verwijderen bij de podotherapeut

Vilt

Bij vilttherapie wordt het vilt op maat geknipt en met een plaklaag op de juiste plek geplakt. Zoals op de foto is te zien, kan er door middel van een uitsparing een locatie drukvrij worden gelegd. Het voordeel van vilt is dat de podotherapeut het direct kan plakken tijdens het consult. 

Behalve vilt op de huid zijn er ook allerlei oplossingen in schoenen mogelijk. Zo kun je met vilt een knobbel of drukplek drukvrij leggen in de schoen. Maar ook kan het slippen uit een schoen worden tegen gegaan door met vilt op de juiste locatie wat drukverandering te geven.

Kortom: veel mogelijkheden!

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan een afspraak, dit kan eenvoudig online of via telefoon. Wij staan je graag te woord.

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker