Vilttherapie

Direct drukverdeling op de juiste plaats

Vilttherapie

Vilttherapie valt onder de “tijdelijke therapieën”. Je kunt dit niet langdurig gebruiken maar het is perfect om gelijk drukverdeling te geven aan een likdoorn, overmatig eelt, wrat, wond of een andere drukplek. Ook kunnen we met vilt kleine teen correcties maken. Je kunt dit vilt gebruiken in afwachting van een definitieve therapie. Zoals bijvoorbeeld een steunzool.

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Vilt

Vilt wordt op maat geknipt en met een plaklaag op de juiste plek geplakt. Zoals op de foto is te zien kan er door middel van een uitsparing een locatie drukvrij worden gelegd. Het voordeel van vilt is dat de podotherapeut het direct kan plakken tijdens het consult. Behalve vilt op de huid zijn er ook allerlei oplossingen in schoenen mogelijk. Zo kun je met vilt een knobbel of drukplek drukvrij leggen in de schoen. Maar ook kan het slippen uit een schoen worden tegen gegaan door met vilt op de juiste locatie wat drukverandering te geven.

Kortom veel mogelijkheden!

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!

Scroll naar top
× Chat nu met een medewerker