Podotherapie voor fietsers

Herstel en preventie van blessures

 

Waarom een sportpodotherapeut?

 

Elke sport heeft zijn eigen specifieke kenmerk. Zo ook de wielersport. Of je nu recreatief fietst of je traint op topniveau. Bij onze sportpodotherapeut ontvang je juiste begeleiding op maat. Bij Voetstuk werken podotherapeuten die een specialisatie tot sportpodotherapeut hebben gevolgd of bikefit opleiding. Meer weten over onze specialisaties kijk ook op onze teampagina.

Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar de sportbelasting, je trainingsschema, je fietsschoenen en je beweging. Er zal specifiek naar de pijnklachten worden gekeken en eventueel wordt er aanvullend onderzoek gedaan. Indien nodig werkt de sporttherapeut samen met andere disciplines. We werken nauw samen met fietsschoenwinkels, fysiotherapeuten en andere specialisten.

Fiets onderzoek

Het onderzoek lijkt in de eerste instantie veel op een ‘regulier’ podotherapeutisch onderzoek, maar dan wat uitgebreider. Zo kijkt de podotherapeut in de eerste instantie je houding, voert een functieonderzoek uit en zal gericht op de (pijn)klachten palperen als die aanwezig zijn. Heb je geen pijnklachten maar kom je voor preventief advies dan zal de sportpodotherapeut nog steeds bepaalde spieren bij langs gaan om spieromvang en spiertonus te bepalen.

Daarna zal de podotherapeut een uitgebreide analyse uitvoeren van hoe je op de fiets zit. Misschien heb je wel eens een bikefitting laten uitvoeren. De podotherapeut zal ook kijken naar je houding op de fiets maar dan op basis van de bevindingen uit het onderzoek. We stellen de fiets af op hoe je lichaam functioneert en op basis van je pijnklachten. Wil je een officiële bikefit laten uitvoeren. Dat is ook mogelijk. Bij ons werken podotherapeuten en bewegingswetenschappers die zich hebben gespecialiseerd tot bikefitter. Lees er meer over op onze pagina over bikefitting.

Behandelplan

 

Alles met elkaar komt er een gepast advies voor jou en stelt de sportpodotherapeut samen met jou een behandelplan op. Dit kan bestaan uit:

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Fietsschoenen

Het afstellen van de schoenplaatjes is belangrijk voor een optimale houding op je fiets. De sportpodotherapeut zal dit gelijk doen tijdens het onderzoek.

Soms ontstaan bepaalde klachten omdat je voet bijvoorbeeld te ver naar binnen of naar buiten staat.

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan een afspraak, dit kan eenvoudig online of via telefoon. Wij staan je graag te woord.

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker