Podotherapie voor fietsers

Herstel en preventie van blessures

 

Waarom een sportpodotherapeut?

 

Elke sport heeft zijn eigen specifieke kenmerk. Zo ook de wielersport. Of je nu recreatief fietst of je traint op topniveau. Bij onze sportpodotherapeut ontvang je juiste begeleiding op maat. Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar de sportbelasting, je trainingsschema, je fietsschoenen en je beweging. Er zal specifiek naar de pijnklachten worden gekeken en eventueel wordt er aanvullend onderzoek gedaan. Indien nodig werkt de sporttherapeut samen met andere disciplines. We werken nauw samen met fietsschoenwinkels, fysiotherapeuten en andere specialisten.

Fiets onderzoek

Het onderzoek lijkt in de eerste instantie veel op een ‘regulier’ podotherapeutisch onderzoek, maar dan wat uitgebreider. Zo kijkt de podotherapeut in de eerste instantie je houding, voert een functieonderzoek uit en zal gericht op de (pijn)klachten palperen als die aanwezig zijn. Heb je geen pijnklachten maar kom je voor preventief advies dan zal de sportpodotherapeut nog steeds bepaalde spieren bij langs gaan om spieromvang en spiertonus te bepalen.

Daarna zal de podotherapeut een uitgebreide analyse uitvoeren van hoe je op de fiets zit. Misschien heb je wel eens een bikefitting laten uitvoeren. De podotherapeut zal ook kijken naar je houding op de fiets maar dan op basis van de bevindingen uit het onderzoek. We stellen de fiets af op hoe je lichaam functioneert en op basis van je pijnklachten. We werken nauw samen met erkende bikefitters uit de regio voor een optimaal resultaat. 

Alles met elkaar komt er een gepast advies voor jou en stelt de sportpodotherapeut samen met jou een behandelplan op. Dit kan bestaan uit het afstellen van je fiets, oefentherapie, opnieuw stellen van je schoenplaatjes, schoenadvies, taping. 

Meestal is het juist afstellen van de fiets en schoenplaatjes voldoende om je weer pijnvrij te laten bewegen. Soms is het noodzakelijk om speciale fietssteunzolen te laten maken. Deze maken wij op basis van je voet middels 3d scantechniek.

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Fietsschoenen

Het afstellen van de schoenplaatjes is belangrijk voor een optimale houding op je fiets. De sportpodotherapeut zal dit gelijk doen tijdens het onderzoek.

Soms ontstaan bepaalde klachten omdat je voet bijvoorbeeld te ver naar binnen of naar buiten staat.

shutterstock_524360806-1024x688-1

De hardloper

Hardlopen doe je in je vrije tijd. Hoe vervelend als je dan pijnklachten ervaart. De sportpodotherapeut onderzoekt de oorzaak van je klacht.
druk_HOV3701-2-kopie-scaled

De fietser

Een verkeerde fietsbeweging kan leiden tot pijnklachten in je knieën voeten of benen. De sportpodotherapeut analyseert de fietsbeweging en geeft een advies op maat.

Untitled-design

De voetballer

Niets is zo vervelend als steeds met een blessure langs de kant te moeten zitten. De sportpodotherapeut kijkt naar de stand van je voeten en benen en hoe je beweegt.

shutterstock_222968578-947x1024

De wandelaar

Wandelen of het nu ver is of korte stukjes. Een verkeerde manier van
lopen kan tot (pijn)klachten leiden. De sportpodotherapeut analyseert de beweging van je looppatroon.

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker