Podotherapie voor sporters

Herstel en preventie van blessures

 

De hardloper

Hardlopen doe je in je vrije tijd. Hoe vervelend als je dan pijnklachten ervaart. De sportpodotherapeut onderzoekt de oorzaak van je klacht.

Lees meer over podotherapie voor hardlopers

druk_HOV3701-2-kopie-scaled

De fietser

Een verkeerde fietsbeweging kan leiden tot pijnklachten in je knieën voeten of benen. De sportpodotherapeut analyseert de fietsbeweging en geeft een advies op maat.

Lees meer over podotherapie voor fietsers

shutterstock_222968578-947x1024

De wandelaar

Wandelen of het nu ver is of korte stukjes. Een verkeerde manier van
lopen kan tot (pijn)klachten leiden. De sportpodotherapeut analyseert de beweging van je looppatroon.

Untitled-design

De voetballer

Niets is zo vervelend als steeds met een blessure langs de kant te moeten zitten. De sportpodotherapeut kijkt naar de stand van je voeten en benen en hoe je beweegt.

Waarom een sport-podotherapeut?

Voor veel sporters is sporten een onmisbaar deel van hun leven. Een blessure is dan ontzettend vervelend. We helpen sporters graag uit de brand met een sport-behandelplan. Onze sport-podotherapeut weten precies wat er nodig is voor herstel en preventie.

De aanpak van klachten bij sporters vraagt om expertise. Er is gedetailleerde kennis nodig van de verschillende sporten, van de grond waarop gesport wordt, het schoeisel, de bewegingen en de regels. Immers eenzelfde klacht (bijvoorbeeld een achillespeesblessure) kan voorkomen bij een hardloper, een tuner en een wielrenner. Elke sport vraagt andere begeleiding. Om sporters zo goed mogelijk te helpen werken bij Voetstuk Podotherapie SportPodotherapeuten.

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Beweging, ondergrond en schoenen

Bij Voetstuk werken sportpodotherapeuten die de tweejarige post-bachelor aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven hebben gevolgd. Zij weten hoe ze sporters kunnen begeleiden naar herstel. Hiervoor werken zij nauw samen met onder andere (sport)fysiotherapeuten en (sport)artsen. Voetstuk Podotherapie heeft bovendien zelf de apparatuur in huis om uitgebreide bewegingsanalyses te maken. Op basis van deze analyse en andere onderzoek komen we tot een passend behandelplan. Zodat sporters weer kunnen uitkijken naar prettig en gezond bewegen.

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Preventie

Meestal komen mensen pas bij de sportpodotherapeut als er klachten zijn. Maar gelukkig weten ook steeds meer sporters de podotherapeut te vinden voor preventief advies. Bijvoorbeeld om blessures te voorkomen of hun prestatie te verbeteren. De sportpodotherapeut kijkt naar het beweegpatroon. Of je nu een turner bent, een volleyballer, een hardloper of een wielrenner. In ons uitgebreide beweeglab kunnen we zien hoe je beweegt en legt de sportpodotherapeut uit wat je nodig bent om beter te presteren of om een blessure te voorkomen.

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Begeleiding van sporters

Als je bij ons een afspraak maakt voor een sportspecifiek onderzoek dan kijkt de podotherapeut allereerst naar de oorzaak van je pijnklachten. Er zal dan een uitgebreid sportonderzoek plaatsvinden naar de bewegelijkheid van je gewrichten, spierlengte testen en dat wordt dan vertaald naar wat je nodig bent om je sportactiviteit uit te voeren. 

Iedereen kan sporten op zijn of haar eigen niveau. De podotherapeut maakt met jou een passend plan op weg naar herstel of het verbeteren van je prestaties. De podotherapeut zal je hierin begeleiden indien nodig in samenwerking met andere disciplines. We doen dat bijvoorbeeld met een online oefenprogramma, (beeld)bellen, en fysieke afspraken. 

Heb je bepaalde klachten die je wilt bespreken? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Behandelmethoden voor sporters

Zoals uitgelegd zal de sportpodotherapeut je begeleiden naar een betere sportprestatie of naar herstel van je blessure. Hiervoor kan de sportpodotherapeut een breed scala aan behandelingmethoden inzetten. Denk hierbij aan tapingschoenadviesoefentherapie (al dan niet op afstand) of sportsteunzolen. Wij proberen zoveel mogelijk zonder steunzolen te werken. De voet moet vrij kunnen bewegen tijdens het sporten. Echter is dit soms de beste manier naar herstel.  

Heb je bepaalde vragen en wil jij ook graag beter presteren? Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan een afspraak, dit kan eenvoudig online of via telefoon. Wij staan je graag te woord.

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker