Podotherapie bij reuma

Verlichting en advies

Reuma is te behandelen, maar niet te genezen. Als je last hebt van reuma kan de podotherapeut veel voor je betekenen op het gebied van verlichting, ondersteuning en advies. Bij Voetstuk hebben we aandacht voor klachten als stijfheid, vermoeidheid en pijn.

 

Wat is reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Er zijn verschillende categorieën binnen reuma. Dit zijn artrose, wekedelen reuma en ontstekingsreuma. Ontstekingsreuma wordt ook wel reumatoïde artritis genoemd. Ontstekingsreuma ontstaat door een ontsteking in de slijmvliezen van de gewrichten. Hierbij wordt gewrichtsvloeistof aangemaakt. Deze gewrichtsvloeistof zorgt ervoor dat de gewrichten soepel kunnen bewegen en ontstekingen herkennen en verwijderen met behulp van immuuncellen. De immuuncellen vallen het eigen weefsel aan bij ontstekingsreuma, waardoor ook de botten beschadigt kunnen worden.

Aandoeningen aan de spieren, pezen en banden wordt wekedelenreuma genoemd. Artrose is het gevolg van een verminderde kwaliteit van het kraakbeen. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld ouderdom, overmatig sporten of een blessure.

Heb je last van reuma en wil je weten wat de podotherapeut voor jou kan betekenen?  Maak direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Wat zijn de klachten en gevolgen van reuma?

De klachten die mensen met reuma hebben zijn langdurige pijn in spieren en/of gewrichten, warme en dikke gewrichten en stijfheid in de ochtend of na een moment van lang zitten of liggen. Naast deze klachten hebben veel mensen ook last van vermoeidheid. Door de klachten kan bewegen moeilijker worden en is er minder energie voor de dagelijkse taken. Iemand met reuma moet een balans zien te vinden tussen bewegen en rusten. Bewegen voorkomt namelijk dat de spieren en gewrichten stijf worden.

Wat kan de podotherapeut doen?

De podotherapeut kan helpen voor verlichting, ondersteuning en advies. Wist je dat mensen met reuma meestal als eerst veranderingen in hun voetstand ervaren? En wist je ook dat grote blijvende veranderingein aan je voeten kunnen worden voorkomen door tijdig inzetten van podotherapeutische behandeling? 

Wil je meer weten over wat de podotherapeut voor jou kan betekenenn als je reuma hebt? Maak dan vrijblijvend een afspraak op ons gratis inloopspreekuur.

Reuma en geneeskundige voetzorg

Mensen met reuma ervaren niet alleen continue pijnklachten. Ook beperkingen in handen en voeten zorgen ervoor dat je minder goed je nagels kunt knippen en je voeten verzorgen. Een afwijkende stand kan er ook voor zorgen dat je extra eeltvorming ontwikkelt of dikkere nagels krijgt. De podotherapeut kan je helpen je voeten te verzorgen en nagels te knippen om wondjes en problemen te voorkomen. Lees meer over geneeskundige voetzorg

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan een afspraak, dit kan eenvoudig online of via telefoon. Wij staan je graag te woord.

Scroll naar boven
× WhatsApp