Pedicure

Samenwerken voor goede voetzorg

De rol van de pedicure

Als (medisch) pedicure heb je een belangrijke taak. Niet alleen voer je (medisch noodzakelijke) voetzorg. uit. Ook zie je regelmatig voeten van een patiënt en daarmee kun je de kleinste veranderingen detecteren. Kleine veranderingen die soms grote problemen kunnen geven. Van preulcus tot tekenen van autonome of motorische neuropathie.

Samenwerken voor goede voetzorg. Dat willen wij graag. Wij zijn daarom transparant in onze behandelingen. Je bent altijd welkom om mee te lopen of met je patiënt mee te gaan. Immers twee weten meer dan een.

Communicatie

Voor een goede samenwerking is communicatie belangrijk. Wij zijn geen uitzondering als wij toegeven dat, dat bij ons ook niet altijd gaat zoals wij dat zouden willen. Maar wij doen er alles aan om dit optimaal mogelijk te houden. Zo kun je foto’s sturen via Zorgdomein overleg omgeving, en als je daar niet op aangesloten bent via de Siilo overleg omgeving. Gewoon van mobiel naar mobiel. Zodat je zo snel mogelijk feedback krijgt.

Wist je al dat je Siilo gratis kunt downloaden op je smartphone?

 

DM voetzorg

Naast deze “snelle” manieren van communiceren werken wij met DM-voetzorg. Voor veel pedicures inmiddels wel bekend. Hierin kun jij als pedicure ook declareren en kleine verslagen schrijven. Wij kunnen daarin ook schrijven wat wij gedaan hebben en zo heb jij weer een terugkoppeling. Ben je pedicure en nog niet bij ons aangesloten. Meld je dan nu kosteloos aan bij onze praktijk. Je kunt digitaal je contract goedkeuren en daarna met weinig moeite gebruiken. Mocht je hulp nodig hebben met DM-voetzorg bekijk dan het filmpje.

Vaststellen behandelplan

Patiënten met diabetes komen eenmaal per jaar bij de podotherapeut voor het vaststellen van het zorgprofiel. Dit gebeurd middels een podotherapeutische onderzoek. Aan de hand van dit onderzoek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld waarin het aantal pedicure behandelingen per jaar wordt opgeschreven. Soms is het noodzakelijk om vaker bij de podotherapeut te komen.

 

Groninger Huisartsen Coöperatie (GHC)

In de provincie Groningen werken wij samen met de Groninger huisartsen coöperatie.

Is bij de patiënt met Diabetes de huisarts de hoofdbehandelaar? Dan beoordeeld deze het zorgprofiel. Dat doet de huisarts niet altijd zelf. Vaak beoordeeld de praktijkondersteuner de simsclassificatie en het zorgprofiel. In sommige gevallen wordt de diagnostiek uitbesteed aan een externe partij.

Is er sprake van zorgprofiel 2 of 3 dan verwijst de huisarts rechtstreeks naar de (medisch) pedicure. Is er sprake van zorgprofiel 4 dan verwijst de huisarts rechtstreeks door naar de podotherapeut. De podotherapeut kan weer doorverwijzen naar een pedicure voor de medisch noodzakelijke voetzorg.

 

Arts en Zorg

In Groningen en Winschoten is ook nog een andere huisartsengroep actief: Arts en Zorg.

Ook met Arts en Zorg hebben wij een samenwerkingsovereenkomst. De praktijkondersteuners sturen indien voetzorg noodzakelijk is door naar de podotherapeut. Hierbij is er sprake van sims 1, 2 of 3. De podotherapeut stelt het behandelplan op en verwijst indien noodzakelijk door naar de (medisch) pedicure.

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!

Scroll naar boven
× WhatsApp