Oefentherapie

Voor het versterken van je spieren en trainen van stabiliteit

Oefeningen & podotherapie

Probeer eens op een been te staan als je op je blote voeten staat. Gaat dat een beetje stabiel? Of probeert je voet zich vast te klampen aan de grond? Probeer het nu eens wat moeilijker voor jezelf te maken door bijvoorbeeld op een been door je knie te zakken of op een kussen te gaan staan. Is het nog steeds stabiel? 
Veel pijnklachten in de voet ontstaan door overbelasting. Niet omdat je ineens teveel hebt gedaan, maar vaak geleidelijk. Tijdens het lopen gebruik je diverse spieren. Die spieren zijn op elkaar afgestemd dat ze precies in de juiste volgorde of gezamenlijk actief zijn. Maar door gebeurtenissen uit het verleden, bijvoorbeeld een misstapje, een blessure, een breuk of gewoonweg het ouder worden kan die balans worden verstoord. Het resultaat zijn pijnklachten.

Waarom oefentherapie?

Om te weten wat er precies aan de hand is is het belangrijk om eerst een onderzoek te laten uitvoeren bij de podotherapeut. Zij zal dan op zoek gaan naar de oorzaak voor het ontstaan van je klachten. 

Het is mogelijk om je spieren en pezen weer beter op elkaar te laten afstemmen. Dit kan doormiddel van oefentherapie. Vaak zijn dit simpele oefeningen die je goed thuis kan uitvoeren. De oefeningen zorgen ervoor dat er weer een nieuwe balans is tussen de spieren en versterken je spieren ook. Heel wat anders als trainen in een sportschool.

Sporten of oefentherapie?

Sporten en oefentherapie is niet hetzelfde. Bij sporten train je voor een bepaald doel, je wilt een afstand afleggen met hardlopen of mountainbiken bijvoorbeeld. Oefentherapie is erop gericht om de kleine intrinsieke voetspieren te versterken. Je hoeft dan ook niet getraind te zijn om aan de slag te gaan met oefeningen. De podotherapeut legt de oefeningen uit. De oefeningen zijn geschikt voor jong en oud.

Wil je meer weten over oefeningen ter aanvulling op je training. Maak dan een afspraak bij onze sportpodotherapeut

 

Physitrack

Om ervoor te zorgen dat je thuis ook aan de slag kunt met de oefeningen werken wij met het programma Physitrack. Deze app kun jij gratis downloaden op je mobiel (apple en android). je ontvangt van de podotherapeut een mail met inloggegevens. Hierin staan dan oefeningen en uitleg over je pijnklachten.

Je kunt via deze app een terugkoppeling geven aan de podotherapeut over het verloop van je oefeningen. Wil jij graag oefeningen doen? Neem dan contact op met je podotherapeut en ontvang gratis oefeningen via de app.

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker