Medical taping

Ter ondersteuning en stabilisatie

Medical taping

Tape is er in veel vormen en maten. Meeste bekende soorten zijn de medical tape (het gekleurde tape) en de sporttape (witte tape). Beide soorten worden toegepast in onze praktijk. Meestal ter ondersteuning van spieren en/of gewrichten. Soms in afwachting van een steunzool. Of na een manipulatie van een gewricht.

Medical tape

Medical tape of ook wel kinesiotape is een elastische katoenen tape. Aan de onderzijde zit een acryl lijmlaag. Het voordeel van deze tape is dat deze elastisch is en daarmee zich goed kan aanpassen aan de bewegingen van de huid. Hierdoor blijft de tape vaak 4 tot 7 dagen zitten. De kinesiotape is waterbestendig.

Hoe werkt medical tape?

De tape wordt op de huid aangebracht als de spier in een uitgerekte positie is. Hierdoor blijft een normale bewegingsuitslag van de spier bestaan. De tape heeft bij de beweging van de spier een rekkende werking op de huid. Hierdoor ontstaan er kleine ruimtes tussen de huidlagen. En als gevolg daarvan wordt het pijndempende systeem geactiveerd. Je merkt daarom direct nadat de tape is aangebracht al pijnvermindering.

Witte tape

Het witte tape wordt vaak “klassiek tapen” genoemd. Deze vorm van tapen is met name bedoeld om stabilisatie aan- en gewrichtsbeperking te geven. Een aantal voorbeelden waarbij wij deze vorm van tapen toepassen zijn: enkel letsel, ter ondersteuning van de voetboog, gebroken tenen.

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!

Scroll naar top
× Chat nu met een medewerker