Medical taping

Ter ondersteuning en stabilisatie

Taping & podotherapie

De kans is groot dat je taping in combinatie met fysiotherapie weleens bent tegengekomen. Ook bij de podotherapeut maken we gebruik van medical taping.Een van onze behandelingen is medical taping. Taping wordt gebruikt om spieren en pezen te ontlasten in de voeten of benen. Daarnaast kan taping ook gebruikt worden om juist de bewegingen die niet goed gemaakt worden, minder goed mogelijk te maken. 
 

Tape is er in veel vormen en maten. Meeste bekende soorten zijn de medical tape (het gekleurde tape) en de sporttape (witte tape). Beide soorten worden toegepast in onze podotherapiepraktijk. Taping wordt meestal gebruikt ter ondersteuning van spieren en/of gewrichten. Soms gebruiken we taping ook in afwachting van een steunzool of na een manipulatie van een gewricht. 

Wat is medical tape?

Medical tape wordt ook wel kinesiotape genoemd en is een elastische katoenen tape. Aan de onderzijde zit een acryl lijmlaag. Het voordeel van deze tape is dat deze elastisch is en daarmee zich goed kan aanpassen aan de bewegingen van de huid. Hierdoor blijft de tape vaak 4 tot 7 dagen zitten. De kinesiotape is waterbestendig, er kan dus mee gedoucht worden.

Hoe werkt medical tape?

De tape wordt op de huid aangebracht als de spier in een uitgerekte positie is. Hierdoor blijft een normale bewegingsuitslag van de spier bestaan. De tape heeft bij de beweging van de spier een rekkende werking op de huid. Hierdoor ontstaan er kleine ruimtes tussen de huidlagen. En als gevolg daarvan wordt het pijndempende systeem geactiveerd. Je merkt daarom direct nadat de tape is aangebracht al pijnvermindering.

Wat is het verschil met witte tape?

Het witte tape wordt vaak “klassiek tapen” genoemd. Deze vorm van tapen is met name bedoeld om stabilisatie aan- en gewrichtsbeperking te geven. Een aantal voorbeelden waarbij wij deze vorm van tapen toepassen zijn enkelletsel, ter ondersteuning van de voetboog of gebroken tenen. 

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan een afspraak, dit kan eenvoudig online of via telefoon. Wij staan je graag te woord.

Scroll naar boven
× WhatsApp