Bikefitting

Haal het beste uit jezelf en je fiets 

 

Waarom een bikefit?

 

Als fietser ben je verbonden met je fiets. Meestal letterlijk doormiddel van je kliksysteem. Een bikefit helpt je om blessures te voorkomen, je prestaties te verbeteren en daarmee haal je het beste uitjezelf en je fiets. Of je nu op hoog niveau fietst of recreatief fietst herstellen van een blessure is altijd vervelend. Laat daarom een bikefit uitvoeren zodat je optimaal beweegt en daarmee deze blessures voorkomt.

Waarom een bikefit bij Voetstuk Podotherapie?

Een optimale fietshouding is essentieel om je fietsplezier te behouden. Of je nu een beginner bent of al jaren fietst. Altijd liggen er blessures op de loer.

De bikefit wordt bij voetstuk podotherapie uitgevoerd door een bewegingswetenschapper of sportpodotherapeut. Wij noemen dit dan ook een paramedische bikefit. Dagelijks werken wij met mensen die problemen ervaren tijdens het bewegen. Deze kennis over het lichaam met haar bewegingsapparaat gebruiken wij voor de bikefit. Het uitgangspunt is daarom ook de optimale functie van jou eigen bewegingsapparaat. En op basis daarvan stellen we je fiets af. Ben je zelf misschien iets beperkt in je heup, knie of voet? Dan komen we hier al achter tijdens het lichamelijk onderzoek. Daarna gaan we pas de fiets af stellen. Zodat jij maximaal kunt presteren en blessurevrij kunt fietsen. 

De bikefitting zelf

Alles begint met een intake, we moeten natuurlijk eerst weten wat jou doelen zijn. Of je al blessures hebt, ben je een fanatieke fietsfanaat, rijdt je tourtochten of trap je gewoon regelmatig wat kilometers weg. Wat wil je bereiken met het fietsen?

Als je al blessures hebt, dan kijken we eerst naar de oorzaak voor het ontstaan van die blessures. Hiervoor doen we een uitgebreid onderzoek. Lees hier meer over hoe de sportpodotherapeut te werk gaat.

Heb je geen blessures? Maar wil je preventief je fiets goed afstellen dan begint het met het lichamelijke onderzoek. Want ieder mens is uniek. Ook uniek in bewegen. We stellen daarmee je fiets niet af op normaal waarden. Maar op wat voor jou de beste positie is. We voeren daarom eerst een lichamelijk onderzoek uit. Op basis van die bevindingen wordt de bikefit uitgevoerd.

Fietsschoenen

Het afstellen van de schoenplaatjes is belangrijk voor een optimale houding op je fiets. Het afstellen van je schoenplaatjes komt dan ook erg nauwkeurig. Een millimeter verplaatsen kan al een grote verandering geven. Je zit immers vast met je schoenen aan je fiets. Wij stellen de schoenplaatjes speciaal af op jou.

Ook de fietsschoenen zelf zijn bepalend voor je manier van fietsen. Wij meten je voeten en maken scans en drukmetingen om te beoordelen welke schoen het beste bij jou past.

Wat bieden we aan?

Bikefit optimaal

Heb je klachten tijdens het fietsen? Last van je voeten, knieën heupen of rug? Je krijgt bij ons een compleet onderzoek naar de oorzaak van je klachten. Daarnaast stellen we je fiets af voor een optimale houding. Zo kun jij straks zonder problemen van start.
Je ontvangt een uitgebreide analyse. Moet je oefeningen doen, of heb je nazorg nodig? Geen probleem. Want onze missie is om jou weer pijnvrij te laten bewegen. Maak gelijk een afspraak door onderstaand contactformulier in te vullen.

Dit onderzoek duurt, afhankelijk van je klachten, twee tot drie uur.

Bikefit compleet

Je hebt geen klachten maar wil graag blessures voorkomen. Kies dan voor de bikefit optimaal. Voor een optimale fietsafstelling op basis van jou bewegelijkheid. Je ontvangt een uitgebreide analyse en beweegadvies. Verder stellen we je fiets af voor optimale prestaties. Heb je nazorg nodig, of een trainingsprogramma waarmee je aan de slag kunt gaan. Dan evalueren wij je fietsafstelling gerust weer na een aantal maanden. Gelijk een afspraak maken? Scrol naar beneden en vul het contactformulier in.

Dit onderzoek duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Afstellen schoenplaatjes of voetcontrole

Een beetje naar voren, beetje opzij, beetje naar achteren? Hoe stel je nu het beste je schoenplaatjes af? Op YouTube staan diverse visies en manieren. Maar het kan zijn dat jouw voet net even een andere afstelling nodig heeft. De podotherapeut kijkt eerst naar de stand van je voet, waar je van jezelf al drukpunten hebt en hoe soepel/stijf je voet beweegt. Op basis daarvan stellen we je schoenplaatjes af. Zodat jij zo optimaal mogelijk de kracht van je voet naar het pedaal overbrengt. Gelijk een afspraak maken? Scrol naar beneden en vul het contactformulier in.

Afspraak maken?

Maak gelijk een afspraak door hieronder het contactformulier in te vullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat zijn de kosten van een paramedische Bikefit?

Bekijk ons tarievenoverzicht wat de kosten voor de kosten van steunzolen. Podotherapie en steunzolen worden vaak volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit de zorgverzekering. Bekijk hier of je een vergoeding ontvangt voor podotherapie.

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker