Pijnvrij fietsen met een professionele Bikefitting van Voetstuk Podotherapie

Ervaar je pijnklachten tijdens het fietsen? Of wil je je fietsprestaties optimaliseren? Dan is een professionele bikefitting bij Voetstuk Podotherapie de perfecte oplossing voor jou!

Onze ervaren podotherapeuten zijn gespecialiseerd in het analyseren en optimaliseren van jouw fietspositie. Op basis van uitgebreid lichamelijk onderzoek en met behulp van geavanceerde meetmethoden en analysetechnieken stellen we vast waar de knelpunten zitten en hoe we jouw fietspositie kunnen verbeteren.

Tijdens de bikefitting nemen we niet alleen je lichaamshouding op de fiets onder de loep, maar ook je fiets zelf. We controleren de afstelling van je zadel, stuur, crankhoogte en andere belangrijke onderdelen. Zo zorgen we ervoor dat je fiets perfect op jouw lichaam is afgestemd.

Het resultaat?

  • Pijnvrij fietsen: Geniet van lange, comfortabele ritten zonder pijn of ongemak. Pijnlijke tintelingen, gevoelloosheid in je handen en voeten of rugpijn is dan verleden tijd. Stel je voor dat je eindelijk pijnvrij kunt fietsen, zonder je zorgen te hoeven maken over pijnlijke spieren of gewrichten.

  • Verbeterde prestaties: Ervaar meer kracht, efficiëntie en snelheid op de fiets. Haal het maximale uit je trainingen en wedstrijden. Optimaliseer je fietshouding en ervaar hoe je met minder moeite meer kracht kunt leveren. Laat je verbazen door de verbeterde efficiëntie en snelheid die een professionele bikefit je kan opleveren.

  • Blessurepreventie: Voorkom blessures en blijf langer pijnvrij fietsen. Bespaar jezelf onnodige revalidatie en frustraties. Voorkom blessures door je fietshouding te optimaliseren en zorg ervoor dat je langer pijnvrij kunt blijven fietsen. Investeer in blessurepreventie en geniet van de voordelen op de lange termijn.

Hoe verloopt een bikefit?

1. Intakegesprek: We beginnen met een intakegesprek waarin we jouw wensen, doelen en eventuele klachten bespreken. Dit helpt ons om een beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie en verwachtingen.

2. Lichamelijk onderzoek: Vervolgens voeren we een uitgebreid lichamelijk onderzoek uit. Hierbij kijken we naar jouw houding, bewegingsvrijheid, spierkracht en eventuele beperkingen. Dit onderzoek vormt de basis voor de afstelling van jouw fiets.

3. Analyse fietshouding: We analyseren jouw huidige fietshouding met behulp van geavanceerde meetmethoden en video-analyse. Zo krijgen we inzicht in jouw unieke bewegingspatroon op de fiets.

4. Aanpassen fietspositie: Op basis van het lichamelijk onderzoek en de analyse van jouw fietshouding, passen we jouw fietspositie nauwkeurig aan. We stellen jouw zadel, stuur, crankhoogte en andere onderdelen af, zodat ze perfect aansluiten bij jouw lichaam en bewegingspatroon.

5. Testen en finetunen: Je test de nieuwe fietspositie op een fietstrainer terwijl we jouw beweging analyseren. We finetunen de afstelling totdat jij je comfortabel en krachtig voelt op de fiets.

Waarom een bikefit bij Voetstuk Podotherapie?

Onze expertise: We zijn gespecialiseerd in het analyseren van fietshouding en het uitvoeren van professionele bikefits. Onze gediplomeerde sportpodotherapeuten beschikken over de kennis en kunde om jouw unieke fietshouding te optimaliseren. We hebben jarenlange ervaring in het analyseren van fietshouding en het uitvoeren van bikefits voor fietsers van alle niveaus.

Individuele aanpak: We stellen je fiets af op basis van jouw unieke lichaam en fietspositie. We houden rekening met jouw lichaamsbouw, fietsgeometrie, rijstijl en doelen. We nemen de tijd om je te leren kennen en je fietshouding in detail te analyseren, zodat we een bikefitplan op maat kunnen maken dat perfect bij je past.

Uitgebreide analyse: We gebruiken geavanceerde technieken om jouw fietshouding nauwkeurig te analyseren. Zo krijgen we een compleet beeld van jouw biomechanica en kunnen we gerichte aanpassingen doorvoeren. We gebruiken geavanceerde technologieën, zoals videoanalyse en drukmeting, om een ​​compleet beeld te krijgen van jouw fietshouding en biomechanica.

Duurzame oplossing: We zorgen ervoor dat je bikefit langdurig effect heeft. We geven je tips en oefeningen om je optimale fietshouding te behouden. We zorgen ervoor dat je bikefit niet alleen op korte termijn resultaat oplevert, maar dat je ook op de lange termijn kunt profiteren van een optimale fietshouding.

Kies jouw ideale bikefit!

Voetstuk Podotherapie biedt drie verschillende bikefit opties, afgestemd op jouw specifieke behoeften en wensen:

Bikefit optimaal

Voor pijnvrij fietsen
(2-3 uur)

Heb je klachten tijdens het fietsen? Last van je voeten, knieën heupen of rug? Je krijgt bij ons een compleet onderzoek naar de oorzaak van je klachten. Daarnaast stellen we je fiets af voor een optimale houding. Zo kun jij straks zonder problemen van start. Je ontvangt een uitgebreide analyse. Moet je oefeningen doen, of heb je nazorg nodig? Geen probleem. Want onze missie is om jou weer pijnvrij te laten bewegen. Maak gelijk een afspraak door onderstaand contactformulier in te vullen.
Dit onderzoek duurt, afhankelijk van je klachten, twee tot drie uur.

Bikefit compleet

Voor optimale prestaties (1,5-2 uur)

Je hebt geen klachten maar wil graag blessures voorkomen. Kies dan voor de bikefit optimaal. Voor een optimale fietsafstelling op basis van jou bewegelijkheid. Je ontvangt een uitgebreide analyse en beweegadvies. Verder stellen we je fiets af voor optimale prestaties. Heb je nazorg nodig, of een trainingsprogramma waarmee je aan de slag kunt gaan. Dan evalueren wij je fietsafstelling gerust weer na een aantal maanden. Gelijk een afspraak maken? Scrol naar beneden en vul het contactformulier in.
Dit onderzoek duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Afstellen schoenplaatjes of voetcontrole

Voor maximale krachtoverbrenging
(30-45 min)


Een beetje naar voren, beetje opzij, beetje naar achteren? Hoe stel je nu het beste je schoenplaatjes af? Op YouTube staan diverse visies en manieren. Maar het kan zijn dat jouw voet net even een andere afstelling nodig heeft. De podotherapeut kijkt eerst naar de stand van je voet, waar je van jezelf al drukpunten hebt en hoe soepel/stijf je voet beweegt. Op basis daarvan stellen we je schoenplaatjes af. Zodat jij zo optimaal mogelijk de kracht van je voet naar het pedaal overbrengt. Gelijk een afspraak maken? Scrol naar beneden en vul het contactformulier in.

Maak nu een afspraak!

Maak nu een afspraak voor jouw gratis intakegesprek en ervaar de voordelen van een professionele bikefit!  Weet je nog niet welke bikefit bij jou past? Geen probleem! Vul het formulier in een we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker