Behandeling bij de podotherapeut

Ervaar je pijnklachten bij het bewegen. Lees hier welke behanelingen de podotherapeut allemaal kan aanbieden. Veel mensen denken bij podotherapie aan steunzolen. Maar hoewel zooltherapie zeker een veelvoorkomende therapie is, is het niet de enige behandeling die de podotherapeut kan aanbieden. Op deze pagina laten we zien welke behandelmogelijkheden wij in onze praktijk aanbieden.
 

 

De podotherapeut gaat voor de juiste behandeling op maat

Onze podotherapeuten gaan op zoek naar het antwoord. Door middel van gespecialiseerd onderzoek vinden we de oorzaak van je klachten. Aan de hand daarvan bespreken we de mogelijkheden. 

Er zijn veel verschillende behandelmethoden. Hieronder kun je lezen welke behandelmethoden een podotherapeut zoal kan inzetten. Maar dit is natuurlijk niet alles. Ook is één methode soms niet voldoende. In dat geval zoeken wij naar de juiste combinatie. Voorop staat dat wij samen met jou zoeken naar een passende oplossing voor de behandeling van je klachten. 

Wil jij ook graag weer vrij en zonder pijn bewegen? Of wil je graag preventief advies? Maak dan een afspraak met één van onze podotherapeuten. Dat kan eenvoudig via onze online agenda. Lees ook meer over ons gratis inloopspreekuur. We helpen je graag!

Podotherapie voor sporters

Ervaar je pijn tijdens het sporten? Maak dan eens een afspraak bij onze sportpodotherapeut. Deze zal een uitgebreide analyse uitvoeren naar je houding en tips en oefeningen meegeven op basis van de uitslag.

Podotherapie voor kinderen

Kinderen horen pijnvrij te bewegen. En in de meeste gevallen ontwikkelt de kindervoet zich normaal. Maar niet altijd. Wanneer is het raadzaam om naar de podotherapeut te gaan? Onze podotherapeuten zijn gespecialiseerd in de kindervoet. 

Lees meer over kinderpodotherapie →

Podotherapie bij reuma

Reuma is een aandoening die je bewegelijkheid ernstig kan beperken. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat deformiteit (blijvende veranderingen) in de voet beperkt kan worden door vroegtijdig je voeten juist te positioneren? Onze podotherapeuten helpen je graag met het juiste advies.

Lees hier meer over podotherapie bij reuma →

Podotherapie bij diabetes

Suikerziekte (diabetes) kan leiden tot ernstige complicaties aan je voeten. Hoe voorkom je problemen op langere termijn? Onze podotherapeuten werken nauw samen met diverse disciplines om wonden te voorkomen.

Oefentherapie

Het doen van oefeningen kan helpen bij herstel na een blessure. Ook kan het helpen om de balans te verbeteren en je stabiliteit te trainen. Onze podotherapeuten hebben kennis van alle voet- en beenspieren en weten precies welke oefeningen nodig zijn om je te helpen naar een betere houding.

Lees hier meer over oefentherapie bij de podotherapeut →

Zooltherapie en steunzolen

Zooltherapie kan nodig zijn voor optimale ondersteuning of correctie. Soms zijn zolen tijdelijk om te kunnen herstellen van je blessure of klachten. Maar soms zijn zolen blijvend omdat de klachten anders weer terug komen. De zolen maken wij zelf binnen onze praktijk. Zo kunnen we ze snel aan je leveren.

Maatslippers en pantoffels

Als zooltherapie krijgt dan kun je die het beste zoveel mogelijk dragen zodat je zo snel mogelijk van je (pijnklachten) af bent. Helaas lukt dat niet altijd. Warm weer zorgt ervoor dat we graag op slippers of sandalen lopen. En soms dragen we liever pantoffels in huis. Voetstuk heeft hier de oplossing voor. 

Lees hier meer onze maatslippers en pantoffels →

Voetbehandeling

Heb je last van je voeten en/of je tenen. Bijvoorbeeld een likdoorn, een wond, een ingegroeide nagel of huidklachten? Onze medische pedicures en podotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van deze aandoeningen.

Last van drukplekken, eeltvorming, ingegroeide nagel? Lees snel verder →

Drukvrij leggen

Heb je last van een wond, likdoorn, wrat of drukplek op je voet? Dat kan behoorlijk zeer doen. Om de druk op je voet te verdelen kunnen we vilt plaatsen. Het is een tijdelijke oplossing in afwachting van drukverdelende steunzolen.

Lees hier wat je met vilt al niet kunt doen? →

Tape

Taping is een manier om spieren en/of gewrichten te ondersteunen. Het wordt vaak ingezet bij een acute blessure. Of bij de nabehandeling ervan. Taping zetten we meestal in als een goede aanvulling op andere behandelingen.

Tapen? Lees hier wat de mogelijkheden zijn? →

Siliconen orthese

Een orthese is een op maat gemaakt hulpmiddel dat op, onder of tussen de tenen wordt gelegd. Met dit hulpmiddel, gemaakt van siliconen, kunnen we de stand van je tenen corrigeren en de druk verlichten.

Hoe worden siliconen ortheses gemaakt en waarvoor? →

Echografie

Echografie is geen behandelmogelijkheid. Wel heeft echografie een belangrijke rol in het vaststellen van een goede conclusie. Bij Voetstuk Podotherapie werken podotherapeuten die een speciale opleiding tot echografist hebben gevolgd.

 

Dry needling

Bij dry needling worden triggerpoints in de spieren behandeld middels een dunne, droge naald. Een triggerpoint is een pijnlijk drukpunt in een spier. Lees hier meer over de behandeling dry needling. 

Dry needling, lees er meer over →

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan een afspraak, dit kan eenvoudig online of via telefoon. Wij staan je graag te woord.

Scroll naar boven
× WhatsApp