Behandelmogelijkheden

Jouw plan op maat

Wat heb jij nodig om klachtenvrij door het leven te gaan? Onze podotherapeuten gaan op zoek naar het antwoord. Door middel van gespecialiseerd onderzoek vinden we de oorzaak van de klachten. Aan de hand daarvan bespreken we de mogelijkheden.

Er zijn veel verschillende behandelmethoden. Hieronder kun je lezen welke methoden een podotherapeut zoal kan in zetten. Maar dit is natuurlijk niet alles. Ook is een methode soms niet voldoende. In dat geval zoeken wij naar een juiste combinatie. Voorop staat dat wij met jou zoeken naar een passende oplossing voor de behandeling van je klachten.

Wil je advies van één van onze podotherapeuten? Maak dan direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Steunzolen en Correctiezolen

Een uitkomst bij een afwijkende stand van de voet. Steunzolen (ook wel correctiezolen of podotherapeutische zolen genoemd) maken we zelf. Zo zorgen we ervoor dat ze de optimale ondersteuning, correctie of verlichting bieden.

Maatslippers en pantoffels

Heb je steunzolen nodig? Het beste is om ze bijna altijd te dragen. Ook op warme dagen en in huis. Daarom maken wij zelf slippers en pantoffels op basis van jouw zool. Een mooie en waardevolle aanvulling op jouw schoenencollectie.

Drukvrij leggen

Heb je last van een wond, likdoorn, wrat of drukplek op je voet? Dat kan behoorlijk zeer doen. Om de druk op je voet te verdelen kunnen we vilt plaatsen. Het is een tijdelijke oplossing in afwachting van drukverdelende steunzolen.

Tape

Taping is een manier om spieren en/of gewrichten te ondersteunen. Het wordt vaak ingezet bij een acute blessure. Of bij de nabehandeling ervan. Taping zetten we meestal in als een goede aanvulling op andere behandelingen.

Siliconen orthese

Een orthese is een op maat gemaakt ‘stukje’ dat op, onder en/of tussen de tenen wordt gelegd. Met dit hulpmiddel, gemaakt van siliconen, helpen we om jouw tenen te corrigeren en/of de druk te verlagen.

Voetbehandeling

Heb je last van jouw voeten en/of tenen? Bijvoorbeeld door een likdoorn, een wond, ingegroeide nagel of huidklachten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag van jouw klachten af.

× Chat nu met een medewerker