Behandelmogelijkheden

Jouw plan op maat

De podotherapeut gaat voor de juiste behandeling op maat

Wat heb jij nodig om klachtenvrij door het leven te gaan? Onze podotherapeuten gaan op zoek naar het antwoord. Door middel van gespecialiseerd onderzoek vinden we de oorzaak van de klachten. Aan de hand daarvan bespreken we de mogelijkheden.

Er zijn veel verschillende behandelmethoden. Hieronder kun je lezen welke methoden een podotherapeut zoal kan in zetten. Maar dit is natuurlijk niet alles. Ook is een methode soms niet voldoende. In dat geval zoeken wij naar een juiste combinatie. Voorop staat dat wij met jou zoeken naar een passende oplossing voor de behandeling van je klachten.

Wil je advies van één van onze podotherapeuten? Maak dan direct een afspraak of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

Podotherapie voor sporters

Ervaar je pijn tijdens het sporten? Maak dan eens een afspraak bij onze sportpodotherapeut. Deze zal een uitgebreide analyse uitvoeren naar je houding en tips en oefeningen meegeven op basis van de uitslag.

Kinderpodotherapie

Kinderen horen pijnvrij te bewegen. En in de meeste gevallen ontwikkelt de kindervoet zich normaal. Maar niet altijd. Wanneer is het raadzaam om naar de podotherapeut te gaan? Onze podotherapeuten zijn gespecialiseerd in de kindervoet. 

Lees meer over kinderpodotherapie →

Podotherapie bij reuma

Reuma is een aandoening die je bewegelijkheid ernstig kan beperken. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat deformiteit in de voet beperkt kunnen worden door vroegtijdig je voeten juist te positioneren? Onze podotherapeuten helpen je graag met het juiste advies.

Lees hier meer over podotherapie bij reuma →

Podotherapie bij diabetes

Suikerziekte (diabetes) kan leiden tot ernstige complicaties aan je voeten. Hoe voorkom je problemen op langere termijn? Onze podotherapeuten werken nauw samen met diverse disciplines om wonden te voorkomen.

Oefentherapie

Het doen van oefeningen kan helpen in het herstel na een blessure. Ook kan dit helpen om te balans te verbeteren en je stabiliteit te trainen. Onze podotherapeuten hebben kennis van alle voet en beenspieren en weten precies welke oefeningen nodig zijn om je te helpen naar een betere houding.

Lees hier meer over oefentherapie bij de podotherapeut →

Steunzolen en Correctiezolen

Een uitkomst bij een afwijkende stand van de voet. Steunzolen (ook wel correctiezolen of podotherapeutische zolen genoemd) maken we zelf. Zo zorgen we ervoor dat ze de optimale ondersteuning, correctie of verlichting bieden.

Maatslippers en pantoffels

Als je steunzolen hebt dan is het, het beste als je die zoveel mogelijk gebruikt. Helaas lukt dat niet altijd in de zomer en winter. Warm weer zorgt ervoor dat we graag op slippers of sandalen lopen. En in andere perioden van het jaar dragen we liever pantoffels in huis. Voetstuk heeft een oplossing hiervoor. 

Lees hier meer onze maatslippers en pantoffels →

Voetbehandeling

Heb je last van jouw voeten en/of tenen? Bijvoorbeeld door een likdoorn, een wond, ingegroeide nagel of huidklachten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag van jouw klachten af.

Last van drukplekken, eeltvorming, ingegroeide nagel? Lees snel verder →

Drukvrij leggen

Heb je last van een wond, likdoorn, wrat of drukplek op je voet? Dat kan behoorlijk zeer doen. Om de druk op je voet te verdelen kunnen we vilt plaatsen. Het is een tijdelijke oplossing in afwachting van drukverdelende steunzolen.

Lees hier wat je met vilt al niet kunt doen? →

Tape

Taping is een manier om spieren en/of gewrichten te ondersteunen. Het wordt vaak ingezet bij een acute blessure. Of bij de nabehandeling ervan. Taping zetten we meestal in als een goede aanvulling op andere behandelingen.

Tapen? Lees hier wat de mogelijkheden zijn? →

Siliconen orthese

Een orthese is een op maat gemaakt ‘stukje’ dat op, onder en/of tussen de tenen wordt gelegd. Met dit hulpmiddel, gemaakt van siliconen, helpen we om jouw tenen te corrigeren en/of de druk te verlagen.

Hoe worden siliconen ortheses gemaakt en waarvoor? →

Afspraak maken?

Ervaar je klachten of wil je langs voor controle? Maak dan snel een afspraak online!


Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker