Podotherapeut en pedicure

Samenwerking tussen podotherapeut en pedicure: in het belang van de patiënt

Bij ons werken podotherapeuten. Logisch. Maar wist je dat er ook een medisch pedicure bij ons werkt? Dat was niet altijd zo. Ooit hadden we in het Refaja Ziekenhuis elk een eigen pedicurepraktijk en een eigen podotherapiepraktijk. Maar de meerwaarde van onze samenwerking was echter zo groot dat we pedicure Rita Huizinga hebben gevraagd bij ons te komen werken. Podotherapie en pedicure, ondergebracht in één praktijk. Hier lees je waarom deze samenwerking zo in het belang van de patiënt is. 

Dicht bij elkaar

Die samenwerking is vooral voor onze patiënten heel erg fijn. We werken dicht bij elkaar. Eigenlijk was die samenvoeging van destijds in één praktijk een logische stap. Dat ‘dichtbij elkaar werken’ geldt zowel letterlijk als figuurlijk. Doordat de kamers vrijwel naast elkaar liggen lopen we zo bij elkaar naar binnen. De patiënt begeleiden we direct naar de juiste behandelkamer. En inhoudelijk staan we natuurlijk dicht naast elkaar. De voordelen voor de patiënt zijn legio.

Eén patiënt. Eén team. Dat werkt beter

De nauwe samenwerking tussen pedicure en podotherapeuten tilt de totale aandacht voor de patiënt naar een hoger plan. Podotherapeuten kijken vooral medisch: ze zien bijvoorbeeld een holle voet, een plek of wond, constateren een verstijving die moet worden opgelost of ze zien een ingegroeide nagel. Een pedicure kijkt meer naar wat de persoon nodig heeft. Denk aan de situatie waarin iemand in de zomer op slippers wil lopen en mooi verzorgde nagels wil hebben. De pedicure  doet bijvoorbeeld ook nagelreparaties. Dat heeft bij een podotherapeut minder prioriteit. 

Korte lijntjes. Sneller geholpen

pedicure

Zodra de pedicure tijdens haar werk wonden ziet dan roept ze er een podotherapeut erbij. Of ze stuurt een foto. De podotherapeut adviseert dan direct over de behandeling of loopt even naar haar kamer om de wond te beoordelen en zonodig de huisarts van de patiënt in te schakelen. Waar anders de patiënt soms tussen wal en schip belandt wordt er nu dankzij de samenwerking binnen één praktijk voortvarend doorgepakt. De korte lijntjes tussen de pedicure en de podotherapeut werken hier dus heel erg fijn voor die patiënt.

We leren van elkaar

Door de intensieve samenwerking zijn de kennis en vaardigheden van de pedicure flink uitgebreid. Dit komt van pas bij het plaatsen van nagelbeugels of bij het uitvoeren van bepaalde behandelingen. Maar ook andersom loont de samenwerking. De podotherapeuten leren ook veel van de pedicure. En zelfs onze beroepsgroep profiteert van onze nauwe samenwerking. Wij zijn een leerwerkplek voor podotherapeuten. Door de specifieke kennis en ervaring van de pedicure worden de podotherapeuten in opleiding veel vaardiger in het uitvoeren van voetbehandelingen. 

Weet je niet zeker of je nu voor jouw vraag naar een pedicure of juist naar een podotherapeut moet? Je bent hoe dan ook bij ons aan het goede adres. Neem gerust contact op of bezoek ons gratis inloopspreekuur. Van harte welkom! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
× Chat nu met een medewerker