Aangepaste werkwijze door corona: telefonisch en video consult

Klachten? Bel ons eerst. We bespreken dan of je langs moet komen of dat we je met een videoconsult kunnen helpen.

Door het Coronavirus is onze werkwijze veranderd. Lees hierover meer in onze vorige blog.

Heb je een afspraak?

Waar het kan, hebben we geplande afspraken afgezegd. Toch zijn er ook afspraken die we wel door willen laten gaan. Dat is vooral het geval bij mensen met een verhoogd risico op complicaties, zoals diabetespatiënten. Ook wondzorg laten we zoveel mogelijk doorgaan. Ben je niet afgebeld, dan gaat de afspraak dus gewoon door. En anders wordt je gebeld.

Telefonisch of Videoconsult

Veel van onze patiënten zijn terughoudend om de deur te verlaten. Dat begrijpen we goed en dat is ook verstandig. Behalve fysiek afspraken, waar we erg terughoudend mee zijn, zijn er ook telefonische afspraken. Via whatsapp kun je ook foto’s sturen zodat we je op afstand toch kunnen helpen.

Vanaf vandaag kun je bij ons ook terecht voor videoconsult. Het videoconsult werkt als volgt:

  1. je ontvangt van ons informatie over het inloggen vooraf per e-mail
  2. op de afgesproken tijd log je in
  3. je kunt vertellen over je pijnklachten en aanvullend daarop stelt de podotherapeut je nog bepaalde vragen.
  4. je wordt gevraagd een paar oefeningen te doen om nog wat meer inzichtelijk te krijgen wat er precies aan de hand is.
  5. je krijgt van ons persoonlijk advies en uitleg over je klachten.

Kom je er niet uit, omdat je bijvoorbeeld geen WhatsApp hebt of omdat je niet weet hoe het werkt, wacht dan niet maar bel ons op 0592 – 798 006 (Assen) of 0599 – 729 009 (Stadskanaal).

Podotherapeutische zorg op afstand

Onze zorg op afstand bestaat voornamelijk uit het aanbieden van oefeningen via de app physitrack. Dit kan helpen bij het herstel van je klachten.

De podotherapeut kan een filmpje sturen waarin uitgelegd wordt hoe je een bepaalde taping aanlegt om je klachten te stabiliseren.

Daarnaast kan het advies bestaan uit schoenadvies of en confectie hulpmiddel. We geven je advies over waar je dit het beste (online) kan bestellen.

Als je al bekend bent bij ons, dan kan het zijn dat we op basis van het video gesprek of de telefonische afspraak steunzolen die in het verleden al gemodelleerd zijn nogmaals voor je maken. Soms zijn de gebruikte zolen gewoon versleten. Deze zolen sturen we naar je op, zodat je niet op de praktijk hoeft te komen.

Soms is een bezoek wel nodig

Is onze inschatting dat het toch nodig is om fysiek af te spreken, dan doen we dat. Alleen in geval van spoedzorg. We willen als zorgverlener natuurlijk niet dat je verder van huis raakt, zeker als we daarmee ziekenhuisopnames kunnen voorkomen. Alles wat kan wachten dat plannen wij op een later moment in.

Kom je bij ons in de praktijk, dan houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Dus die vertrouwde handdruk vervangen we nu door een vrolijke zwaai en welgemeende glimlach op een afstand.

We houden je dossier bij

Natuurlijk houden we alles wat we bespreken bij in je dossier. Dus ook van alles wat we nu online of telefonisch kunnen afhandelen maken we een verslag. Als deze gekke tijd voorbij is, dan kunnen we altijd nog even waar dat nodig is, terugkijken. 

Tot slot

We hopen dat je deze tijd goed doorkomt. We zien ernaar uit je gewoon weer in onze praktijk te kunnen verwelkomen. Tot dat moment doen we er alles aan om je op afstand de zorg te geven die je nodig hebt.

Scroll naar top
× Chat nu met een medewerker